Home

VESTI

Destination – najbolji demo bend Srbije

No Comments Latest

Destination

Godinu dana, osam koncerata i nebrojeni časovi vežbanja u podrumu porodične kuće. U finalu velika trema, izuzetno jaka konkurencija, ali i vera u sebe, talenat… i inat.

 

Sve to je bilo potrebno beogradskoj grupi Destination da bi se izborila laskava i prestižna titula Pobednika takmičenja demo bendova DEMO MASTERS 7 u organizaciji Beograda 202, koje je rano jutros završeno u velikom studiju Radio Beograda 6, a koje je direktno prenošeno na talasima Dvestadvojke.

"Još uvek ne mogu da verujem!", uzbuđeno komentariše Aleksandra Radosavljević pevačica mladog benda iz Beograda, i dodaje:

 

Destination - najbolji demo bend Srbije
Destination – najbolji demo bend Srbije

 

 

"Ovo je kao u snu. Da mi je neko pre godinu dana, kada smo se prijavili za takmičenje, rekao da ćemo pobediti, poklonila bih mu svoju gitaru!!! Ma… nazvali bi bend po njemu!! Hvala slušaocima Dvestadvojke, hvala kolegama iz drugih bendova i članovima žirija koji su glasali za nas. Ovu noć nikada nećemo zaboraviti."

U frenetičnoj atmosferi koja je više podsećala na pobedničko slavlje pobednika Kupa šampiona, jedan od članova žirija Miša Aleksić iz "Riblje čorbe", jedva je uspeo da nadglasa buku: "Ovo je neverovatno. Ovako nešto odavno nisam video. Ovoliko dobrih rok grupa na jednom mestu. I ova količina emocija i uzbuđenja. Teško je bilo odabrati najboljeg, ali doneta je ispravna odluka. Grupa Destination je najbolji mladi bend Srbije. Sa ovakvim grupama na sceni sigurno se može reći da Rock'n'Roll u Srbiji nije mrtav."
 
Razloga za napetost i rivalstvo je itekako bilo. Prva nagrada, koju je osvojila grupa Destination je izdavanje kompakt diska u produkciji PGP RTS-a i Beograda 202, što je oduvek, kao i danas često nedostižan san mladih bendova.

      Posle više od pedeset koncerata i 170 mladih rok grupa, idejni tvorac i glavna pokretačka snaga ovog maratonskog takmičenja Vlada Džet i Dvestadvojka su još jednom, sedmu godinu zaredom, više nego uspešno zaokružili takmičarski ciklus. Zbog toga se sve češće čuju predlozi da se Vladi Jankoviću Džetu, posle skoro 30 godina borbe za rock'n'roll kulturu u Srbiji i doprinosa u radu Beograda 202 dodeli Nagrada za životno delo.

      Da je životno delo Vlade Jankovića Džeta daleko od kraja, potvrđuje sam Džet. Već danas, u petak 26.02.2010. godine počinje novi krug takmičenja DEMO MASTERS 8, i to u klubu Living Room u beogradskom SKC-u. Za nove mlade bendove još nije kasno da se prijave. Konkurs je još uvek otvoren.