Home

VESTI

Decembar svira jazz!

No Comments Latest

U Dvorani kulturnog centra od 18 – 24. decembra održaće se program pod nazivom "Decembar svira džez" u okviru kojeg će moći da se slušaju koncerti mladih muzičara, i da se pogledaju filmovi o džez velikanima.

 

Program svečano započinje 18. decembra koncertom Eleuteria Domingeza Ačeveda, pijaniste iz Španije. Kroz slobodnu imporvizaciju i autorski izraz on će kombinovati različite muzičke pravce, savremenu umetničku muziku, španski zvuk i džez.

U subotu, 20. decembra, predstaviće se "OSSA kvartet" iz Novog Sada, a dan kasnije, 21. decembra, Ivana ĐorÄ‘ević kvartet iz Beograda. "OSSA kvartet" izvodiće autorsku muziku inspirisanu rok džezom, francuskim džipsi džezom i bluzom, ali i džez standarde – dela Grapelija, Rajnharta, Žobima… Ivana ĐorÄ‘ević kvartet izvodiće standarde, uglavnom iz programa latino-džeza. Svi koncerti počinju u 20.00.

 

 

Muzičari džez odseka Muzičke škole Stanković, u sastavu svojih Malih ansambala, u okviru programa "Decembar svira džez", nastupaće pre svakog koncerta, od 19.00.

U petak, 19. decembra, od podneva do ponoći u "Movie Bar-u", biće prikazivani snimci koncerati poznatih džez muzičara. Što se poznatih filmova o džezu tiče, publika će moći da pogleda ostvarenja "Sav taj džez" Boba Fosa (22. decembar), "Njujork, Njujork" Martina Skorcezea (23. decembar),"54. ulica" Fernanda Truebe (24. decembar). Projekcije počinju u 20 časova.

Ulaz na koncerte i filmske projekcije je slobodan, a besplatne karte mogu se podići na Biletarnici Dvorane Kulturnog centra Beograda, Kolarčeva 6.