Home

VESTI

CRISS SOURCE @ xLagoom

No Comments Latest

Ovog weekenda u klubub xLagoom,u petak 17. Oktobra, gostuje poznati Nemacki DJ – Criss Source.

 

CRISS SOURCE je roÄ‘en u Essen-u, u Nemačkoj. Već sa petnaest godina ostvaruje svoj prvi nastup i ubrzo počinje da radi kao rezident u poznatom klubu “Passarella”. Usledili su nastupi sa velikim internacionalnim artistima kao sto su Laurent Garnier, Robert Hood, Claude Young, Frank de Wulf i Criss Source postaje jedan od najtraženijih DJ-eva u Nemačkoj, čiji bi se stil najbolje mogao opisati kao kombinacija Techno-a, Progressive-a i hipnotičkih melodija.

Producentski rad postaje logičan sledeći korak u njegovoj karijeri. Prvi singl "Ruhr-Cowboy" (njegov nickname čak i danas) objavio je 1996. godine za “Important Records”. Sledeće godine započinje svoju veliku saradnju sa Marco Iletschko-om, sa kim radi na brojnim projektima: Criss Source & Marc O’ Tool / Chrome / Motorcraft / Black Eight and Good Fellas.

Tokom svoje dugogodišnje karijere nastupao je širom sveta [Brazil, Mexico, Rusija, Madjarska, Austrija, Spanija, Israel, Turska..]

 

Usledila su izdanja “Guate Antigua”, “Drama”, “Retrospective”, “Front derailleur”, “Showtime & Indigo”, kao i remix-i za artiste poput Michael Burion-a, Balazko-a…

Zajedno sa Steve Lauren-om pokrenuo je radio show “+/-8” (Radio Essen), kao i sa D-Nox-om, na “Proton” radiju (Proton Radio.com).

Radi i kao A&R Manager za label “Mauritius Music”, uvek u potrazi za novim talentima kojima pruža svoju podršku.

Od 2008. godine radi i na novom projektu “High Rollers”. Prvi singl “Fortuna” sa dva bonus remix-a (Jay Lumen i Memento) objavljen je za “Supra Records”, a meÄ‘u njegovim postednjim izdanjima nalaze se i dva track-a u kolaboraciji sa Marc O’ Tool-om, “Hot Spot & Black Box” (x.l.r.8 records), “James at Last & Past-Present-Future” (Circles Music), kao i “When Time Will Come” za Mauritius Music.

Decembra 2004. godine objavljuje svoj najuspešniji track “Hugs ‘n’ Kisses” (Mauritius Music) koji mu donosi status interplanetarne zvezde !!
Ovaj singl postaje jedna od najboljih progressive house numera svih vremena, kao “must have” za mnoge svetske DJ-eve u 2005. i 2006. godini, ujedno i jedan od najviše puštanih singlova u klubovima širom sveta, a uz podršku DJ-eva kao što su John Digweed, Dj Hell, Steve Lawler, Nick Warren, Pascal Feos, Tiesto, Dave Seaman, Carl Cox, Moguai, Paul van Dyk, Deep Dish i mnogi drugi !!

 
http://www.myspace.com/djcrisssource  
http://www.criss-source.com  

 

 

 

DATUM:    Petak, 17. Oktobar 2008. od 23h

LOKACIJA:    Club XLAGOOM, Svetozara Radića br. 5, Zeleni Venac

LINE UP DJs:    
CRISS SOURCE!
Mauritius Music, Underworld, Vendetta

Essen, GERMANY
+
DJ BUCA
XperimenT, Ultragroove rec, Bg

DJ DOVLA
Pion, Ultragroove rec, Bg

CENA KARTE:    500 din [na blagajni kluba]