Home

VESTI

Bob Marley dobija spomenik u Srbiji!

No Comments Latest

Organizatori festivala Rock Village u Banatskom Sokolcu najavili su da će 23. avgusta u
tom mestu svečano otkriti spomenik čuvenom jamajčanskom rege muzičaru Bobu Marliju.

 

"Ponosni smo da objavimo da će prvi spomenik u Evropi legendi rege muzike Marleju (1945-1981) biti podignut u Banatskom Sokolcu. Tako ovo mesto ulazi u istoriju", piše na zvaničnom festivalskom sajtu
www.rockvillage.org

Otkrivanje spomenika svetski poznatim ličnostima na prostoru bivše Jugoslavije počelo je postavljanjem biste zvezde hongkonških akcionih filmova Brus Lija u Mostaru pre nekoliko godina.

U banatskom mestu Žitište 2007. godine je otkriven spomenik Rokiju Balboi, liku boksera koji je u serijalu filmova igrao Silvester Stalone. Bio je najavljivan i spomenik pevačici i seks simbolu Samanti Foks u ÄŒačku, ali ga ipak nema.

Poštovanje svetskim muzičarima iskazali su i žitelji Dimitrovgrada prošle godine nazvavši novosagraÄ‘enu halu po nekadašnjem gitaristi hard rok benda Deep Purple Glenu Hjuzu, koji je prisustvovao svečanosti.

Svečanost otkrivanja spomenika Marliju, koga organizatori festivala u Banatskom Sokolcu vide kao "borca za sloboRejs Ejbraham&The Irie Vibes.

Posle njih nastupiće beogradski rok sastavi Partibrejkers i Van Gog. Prethodnog dana 22. avgusta sviraće pulski hard rokeri Atomsko Sklonište.

(Beta)