Home

VESTI

Black Sabbath najavili novi album…

No Comments Latest

Black Sabbath najavili novi album…

Izdanje "13" će biti prvi album benda na kojem se pojavljuje originalni pevač Ozzy Osbourne – u prethodnih 35 godina.

13. januara, hard & heavy veterani Black Sabbath su najavili objavljivanje svog novog albuma "13", koji će biti predstavljen u junu ove godine – tačan datum za sada nije naveden.

 

Ovo će biti njihov album sa originalnim pevačem – u pitanju je legendarni Ozzy Osbourne – kao i 19. po redu album u karijeri benda, a u međuvremenu su se u Black Sabbath ispred mikrofona oprobali Ronnie James Dio, Ian Gillan, Glenn Hughes, Ray Gillen, Tony Martin i drugi.

Osbourne je svoj prethodni album sa Black Sabbath, "Never Say Die!" iz 1978, često nazivao "najgorom stvari koju je uradio u celoj svojoj karijeri", za razliku od prethodnih sedam albuma, koji su, svaki na svoji način, često menjali istoriju rock muzike, i proizveli hitove kao što su "Iron Man", "Paranoid", "War Pigs" ili "Sabbath Bloody Sabbath".

 

 

 Ozzy Osbourne
Ozzy Osbourne

 

Poznata grupa se za ovu priliku nije sakupila u sasvim originalnom sastavu – iako su tu gitarista Tony Iommi, basista Geezer Butler i ponovo Osbourne na vokalima, pregovori sa originalnim bubnjarem se nisu završili uspešno – Bill Ward neće učestvovati u snimanju albuma, a njega će zameniti Brad Wilk (Rage Against the Machine). Za produkciju albuma "13" će biti zadužen sedmostruki Grammy dobitinik, Rick Rubin.

 

Pred objavljivanje novog izdanja, bend je zakazao turneje u Australiji, Novom Zelandu i Japanu, a datumi svetske turneje koja će uslediti posle izdavanja albuma se očekuju uskoro.