Home

VESTI

Bina pala zbog preopterećenosti?

No Comments Latest

Kampujte na Arsenal festu!Troje pevača grupe Mistake Mistake i dvoje članova produkcije lakše su povređeni kada je u nedelju, uoči neodržanog koncerta Davida Guette pala bina.

Članovi benda kažu da nisu bili osigurani i da će, zajedno sa kolegama, pokušati da pronađu način da se zaštite od sličnih incidenata.

 

Organizatori koncerta na Kalemegdanu nisu želeli da govore za medije dok se ne završi istraga koja će dati tačne odgovore.

Članovi benda Mistejk Mistejk koji su povređeni sinoć kada je pala bina dobro se osećaju. Ugruvani su, ali nemaju teže povrede. Međutim, razlog pada bine još uvek nije poznat. U javnosti se spekuliše o nekoliko mogućih razloga: od greške proizvođača, do preopterećenosti konstrukcije.

 

 

 Pad bine (Foto: Beta)

Pad bine (Foto: Beta)

 

"Moje mišljenje je da je to bilo preopterećeno za tu konstrukciju. Čuo sam šta su pričali, da je konstrukcija već bila malo savijena, da drži te stubove noseće, da treba da se ušrafi ili da se zategne, ono što sam ja video je da se to jednostavno raširilo”, priča Ivan Bon iz grupe Mistake Mistake.

On smatra da muzičari moraju da pronađu način kako da se zaštite od budućih incidenata i kako da se osiguraju.

U Beorgadskoj tvrđavi rečeno je da nemaju ništa s organizacijom koncerata i da su jedino dali dozvolu za prolaz kamiona s opremom.

U KK "Partizan" je rečeno da su oni samo ustupili terene za organizaciju koncerta.

 

 

Usled obrušavanja bine, otkazan koncert francuskog di-džeja
Usled obrušavanja bine, otkazan koncert francuskog di-džeja
 

Vojislav Nešić, koji je organizovao dolazak Dejvida Gete (David Guetta), obećao je da će informacije dostaviti pisanim putem do kraja dana ili ujutro, ali je dodao da je za binu nadležan Sky Music. U toj kompaniji nisu želeli da odgovaraju na pitanja, ali su obećali da će se obratiti javnosti čim utvrde razloge pada bine.

U MUP-u su za B92 rekli da je ekipa odmah izvršila uviđaj i sastavila izveštaj, koji je potom prosleđen Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beorgadu. Kako su rekli, tri osobe zatražile su lekarsku pomoć u Urgentnom centru, ali su nakon pregleda puštene kući, jer se radilo o lakšim telesnim povredama. Uprava kriminalističke policije Beograda nastavlja da radi na ovom slučaju.

{xtypo_rounded1}Sve je spremno za Amy

S druge strane Kalemegdanske tvrđave za 12 dana nastupiće jos dve velike svetske zvezde – Ejmi Vajnhaus i Mobi.

Očekuje se dolazak oko 20.000 ljudi.

Organizatori kažu da su preduzeli sve kako ne bi došlo do sličnih incidenata kao što je ovaj u kome je pala bina.

"Sva tehnička dokumentacija u koju spadaju i atest kompletne konstrukcije i elaborati izvođenja svih tehničkih radova su urađeni po najvišim standardima kako bi bila otklonjena i najmanja mogućnost rizika za bezbednost učesnika i posetilaca ovog događaja, o tome svedoči i saglasnost koju su za binsku konstrukciju i elaborat produkcije dali timovi Ejmi i Mobija, jer se radi o opremi koja dolazi od prestižnih svetskih proizvođača", kaže Sagor Mešković, promoter koncerta Ejmi Vajnhaus.

Britanska pevačica bi upravo koncertom u Beogradu 18. juna trebalo da počne evropsku turneju.{/xtypo_rounded1}