Home

VESTI

Bili smo na RECONSTRUCTION Pt2

No Comments Latest

 RECONSTRUCTION Pt2, drugo dešavanje u okviru serijala posvećenog Retro-Techno zvuku ovoga puta donosi nastupe pravih doajena i veterana domaće Techno scene!
 
Sinoć, u klubu XLAGOOM, smo bili u prilici da uzivamo u staroj plesnoj muzici sa ploča uz ekskluzivne dj setove, izmedju ostalih i ljudi koji se već dugi niz godina ne bave dj-ingom, ali su u istorijatu naše klupske scene ostavili neizbrisiv trag.  

Počev od Bože Podunavca, zaslužnog za pokretanje prvog Retro-Techno serijala, 2003. godine u kultnom beogradskom klubu “Kuća”, kroz tri žurke hronološki koncipirane od `94-te godine, pa nadalje, preko Mark Wee-a i Žohara, članova nekadašnje “Homerun” dj organizacije i pokretača radio emisija “Remix”, “Generator” (Integra DJs) na “Yu radiju”, jednih od prvih na našim prostorima koje se bave klupskom muzikom, u vremenu kada je radio kao medij bio presudan za razvoj domaće klupske scene i jedno od retkih mesta gde su se puštale tek pristigle ploče.

Slike sa ovog eventa su već postavljene u Galeriji slika , uživajte! 😉

 

 

Iste večeri, u oba room-a kluba XLAGOOM, nastupiće i Aleksandar Ivković, Mita, Luka, ĐorÄ‘e Popović, Miloš Vujović, Marko Tehnika, Sale L i Nikolica

 

 

 

Izbor muzike ovih pravih kolekcionara techno vinila obuhvatiće period od 1995. (period kada se u Beogradu dešavaju velike kulturne promene, dolazak elektronske muzike kao potpuno novog i do tada nepoznatog zvuka, nakon višedecenijske vladavine rock’n’roll-a), pa sve do 2005. godine.
 
Bila je ovo jedinstvena prilika da se sa nostalgijom vratimo svojim uspomenama i doživljajima sa prvih žurki, ili sa iznenaÄ‘enjem i pažnjom slušamo ono što smo propustili !

Ideja ovih klupskih večeri jeste da se kroz istorijski osvrt podstakne zainteresovanost publike za muziku, a mlaÄ‘im poklonicima elektronike približi ono iz čega je nastala današnja produkcija.

Jednom rečju, iskrena preporuka za one prave ljubitelje dobrog old school zvuka, za one koji žele da upoznaju istoriju, da se muzički obrazuju, sete korena ili da spoznaju i dožive nesto novo.