Home

VESTI

Bend “E-Play” snima novi album

No Comments Latest

 Popularni gitarski sastav "E-Play" ovih dana privodi kraju snimanje novog albuma pod radnim naslovom "Drago mi je da smo se upoznali" koji bi trebalo da se pojavi ove jeseni.

Pripreme za ovo izdanje počele su u decembru 2007. Većina pesama snimljena je u "Studiju 5" PGP RTS-a, dok su pojedine deonice dovršene u intimnijem prostoru studija "Vitas". Produkciju albuma radi Nikola Vranjković iz sastava "Block Out".

Kao gost na dve pesme pojavljuje se bubnjar Aleksandar Petrović Alek (Eyesburn), a gost na izdanju je i klavijaturista Dejan Hasečić.

"Gitarska živost sa brzim ritmovima pomešana sa elektro miljeom je opis ovog albuma. U pojedinim pesmama drugačije tretiramo bubnjeve i puštamo da elektronika preuzme primat, a zatim u pojedinim segmentima ne obuzdavamo živu ritam sekciju", navela je o novom izdanju Maja Cvetković, basistkinja i pevačica sastava "E-Play".

Za omot albuma zadužen je Viktor Juriga, koji je uradio i nacrt za novi logo sastava, a fotografije za omot napravio je Milan Radovanović.

Sastav "E-Play" ovoga leta možete videti uživo na koncertima 20. juna u Novom Sadu, zatim 2. jula na "Tuborg Green" festivalu u Beogradu, 13. jula u okviru "Exit" festivala u Novom Sadu i 7. avgusta u okviru kotorskog festivala "Refresh" u Crnoj Gori.