Home

VESTI

Becksperience Cocoon party

No Comments Latest

Becksperience ponosno predstavlja Cocoon parti, koji će se održati 24. novembra u Expo Centru.

Na žurci će nastupiti nemački DJ Sven Vat, koji je karijeru počeo vrteći ploče u frankfurtskim klubovima osamdesetih godina. Nakon otvaranja sopstvenog kluba Omen, započinje novo poglavlje u nemačkoj muzici. Postaje "kum techna", jedina zvezda i "najuspešniji DJ na svetu". Sa klubom Cocoon baziranim u Frankfurtu, a koji već godinama ima svoju rezedenturu na Ibici u legendarnom klubu Amnesia, uspeva da uhvati senzibilitet kraja veka i početka novog milenijuma. Sven iza sebe ima mnoštvo albuma i neprestano obilazi svet – Brazil, Argentinu, Urugvaj, SAD, Rusiju, Japan, Španiju, Italiju, Madjarsku, Englesku, Finsku… Neposredno pred dolazak u Beograd, izlazi mu i novi miks koji sumira još jednu uspešnu sezonu "The Sound Of The Eight Season". Zombie Nation i Džon Starlajt su kreacije iza kojih stoji Florian Senfter Splank, producent i DJ iz Minhena. Prvo oficijelno izdanje kao Zombie Nation ima 1999. godine i to za najveću svetsku etiketu electro techno žanra – International DeeJay Gigolos. U njegovoj diskografiji su brojna izdanja za izdavače poput Dekathlon, Zeitgeist, UKW, Cocoon a aktuelni projekat je saradnja sa Tigom, ZZT – Lower State Of Consciousness, objavljen nedavno za kanadski Turbo. Zombie Nation live je tokom godina postao brend za sebe, jedno od najtraženijih i najuzbudljivijih imena u svom žanru.

Kris Titjen je posle rezidentura u frankfurtskim klubovima U-Bar i Type Club 2005. dobio šansu da nastupa u klubu Cocoon zajedno sa Svenom i od tog trenutka ga redovno prati na turnejama radeći uvodne setove. Njegov stil varira izmedju groovy tech house, minimal i techno zvuka.

Cocoon Club je 2006. proglasen za najbolji klub na svetu od strane magazina Mixmag – najčitanijeg mesečnika koji se bavi klupskom kulturom i elektronskom muzikom