Home

VESTI

Baka od 69 godina osvaja DJ scenu!

No Comments Latest

Baka od 69 godina osvaja DJ scenu!Rut Flovers (69) iz Velike Britanije, nakon uspešnog nastupa na Kanskom festivalu, gostovala je u većini eminentnih pariskih klubova i postala pravi hit u Francuskoj, a za proleće najavljuje izlazak svog prvog singla, prenosi "Telegraf".

"Sve je počelo kada je moj unuk slavio rođendan. Bio je sa društvom u klubu, i ja sam poželela da ga vidim. Unutra je bilo jako bučno, ali i pored toga, osetila sam veliku količinu energije i radosti", izjavila je Rut i dodala da je te večeri odlučila da postane DJ, iako nije znala ništa o elektronskoj muzici.

Prijateljica ju je spojila sa francuskim producentom Aurelienom Simonom, koji ju je naučio kako da miksuje.

 

"U početku mi je sve delovalo kao dobra šala, ali je vremenom postalo ozbiljno. Bilo joj je potrebno četiri godine da u potpunosti savlada mašine. Objasnio sam joj osnovu elektronske muzike, nakon čega je počela da gradi svoj stil", rekao je Simon.

Muzika koju Rut pušta može se opisati kao mešavina starih hitova i elektronike. Najviše voli da radi mikseve grupa "ABBA", "The Rolling Stones" i "Queen". Trenutno radi na singlu, koji bi trebalo da izađe ovog proleća.

 

 
{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=8bQBFZNdNLE|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Baka od 69 godina osvaja DJ scenu!

 

Pored muzike kojom se bavi, neobičan je i njen izgled.
"Možda je "glemi", moguće da malo preterujem, ali mislim da je bolje ovako, nego da nosim vuneni džemper i obične cipele", rekla je Rut.
 
Većina njenih prijatelja u početku je bila skeptična, ali kako je vreme odmicalo, Rut je počela da dobija sve veću podršku.
Vrhunac dosadašnje karijere predstavljao je njen nastup na Kanskom festivalu, nakon kojeg joj je na desetine fanova prišlo i pohvalilo njen set, a mnogi su joj rekli da bi želeli da budu kao ona.

Pre nego što je se posvetila DJ-ingu, Rut je najčešće slušala crkvenu muziku.

 

 

 

 

Izvor:
Blic