Home

VESTI

B-LINK ’08

No Comments Latest

 Kao redak primer inicijative da se prikažu i na pravi način promovišu kreativne i inovativne tendencije u web okruženju, prvenstveno u oblasti eksperimentalnog umetničkog stvaralaštva, web dizajna i poslovanja na mreži, pre dve godine je beogradskoj publici predstavljen novi gradski fenomen: B-LINK.

Beogradski festival novih komunikacija B-LINK se bavi novim tehnologijama i njihovim sociološkim uticajem i kroz razmenu informacija iz različitih umetničkih disciplina, biznisa i zakonskih regulativa, donosi novi način kojim se predstavlja razvoj novih medija i perspektiva komunikacije danas.

U nekoliko programskih celina – BUSINESS ME, COMMERCIAL ME, SOCIAL ME i FUN FOR ME, ovogodošnji B-LINK se  bavi aktuelnim temama iz oblasti novih komunikacija pokušavajući da odgovori na temu ovogodišnjeg okupljanja – VIRTUAL ME.

U interaktivnom i otvorenom programu koji će se od 1. do 5. oktobra svakodnevno održavati u prostoru galerije O3one od 18 do 22h, B-LINK postavlja pitanja u vezi sa  identitetom i marketingom na webu, a otkriva nove i zanimljive tendencije koje svakako ukazuju na budućnost komunikacije.

Ovogodišnji B-LINK predstaviće KlikMee info servis, portal InfoStud, Multitouch interface, neki od učesnika biće Zoran Torbica i Vladimir Aleksić, Marko Jevtić, Barbara Gligorijević, Ivo Martinović, Slobodan Marković i  Slobodan Vučković, Nataša Bajc, Aleksandar Maćašev i Danica Radovanović, Dejan Restak, Vitomir Jevremović, Marko Popović iz MIT Media Lab (USA) i drugi.

Pored „realnog“ dešavanja u O3one-u, B-LINK 2008 će imati i svoje virtuelno izdanje, na sajtu www.b-link.org, gde će svoje mesto imati svi prezentovani projekti, ideje učesnika i svaki drugi detalj koji je vezan za festival. Uz definiciju „posetioca“ kao osobe koja je ili fizički ili virtuelno prisutna, ovaj blog će biti otvoren za sve vrste komentara, a tako i razvoj svake započete ili provocirane diskusije.

B-LINK ispituje teme i predstavlja sadržaj jednog živog organizma, razvija se idejama koje donose stručnjaci, ali i aktivnošÄ‡u onih koji ih sprovode u delo.

b-link.org je upravo mesto na kome će sve ideje nastale od 1. do 5. oktobra u O3one-u nastaviti svoj aktivni život.