Home

VESTI

Are you Becksperienced?

No Comments Latest

Becksperience U petak, 4. aprila u EXPO XXI centru na Novom Beogradu, velika Becksperience žurka – "Are You Becksperienced?".

"Becksperience" žurke su prošle godine predstavile imena kao što su Tiga, Sven Vat, Zombie Nation, Chemical Brothers… Na prvoj ovogodišnjoj žurci nastupiće legendarni elektro tehno duet Alter Ego, house guru Džerom Sidenham i jedno od najvećih otkrića 2007. Efdemin.

Nemački duo koji čine Roman Fligel i Jern Eling Vutke stub je nemačke elektronske scene. Početkom devedesetih, osnivaju Alter Ego, a glavni su ljudi tri labela – "Ongaku", "Klang" i "Playhouse". Sarađivali su sa Svenom Vatom, Black Dog, Lukom Slejterom i drugima. Njihov najveći hit svakako je "Rocker", a trenutno se vrti njihov remiks "Why Not". U Beogradu nastupaju uživo, sa svojim originalnim materijalom iz preko 15 godina duge karijere.

Džerom je aktivan u njujorškim muzičkim krugovima od kraja osamdesetih. Saradnja sa Džoom Kloselom i Kerijem Čendlerom označava i začetak "Ibadan records". Tokom godina, potpisuje monumentalne remikse za autore kao što su Copyright, Faze Action, Argy i drigu. Za njegovu produkciju, kao i setove, karakteristična je mešavina deep house i techno zvuka, koja prosto hipnotiše podijum.

Filip Solman aka Efdemin, iako godinama prisutan na sceni, probija se prošle godine klupskim hitovima "Acid bells" i "Just a track". Ukrštajuci old school i savremene uticaje, oslanjajuci se žanrovski na deep house ali i detroit techno, Efdeminov eklektican DJ stil sumira najbolje od sofisticirane aktuelne produkcije i neočekivanih klasika.

Ulaznice po ceni od 800 dinara nalaze se u pretprodaji od ponedeljka 17. marta.