Home

VESTI

Apofis – Someone Else Live!

No Comments Latest

Da li je andergraund elektronski zvuk moguće dopuniti i produbiti vizuelnim efektima, performansom i glumom? Da li je moguće žurkom ispričati priču ili preneti poruku, i time stvarno uključiti posetioca u sam događaj?

U skladu sa obnovljenim stilom Amnesije (NS) i novim startom sezone 08/09, imaćete priliku da slušate live nastup sve prisutnijeg nemačkog producenta američkog porekla – Someone Else

Someone Else je umetničko ime Sean O'Neal-a, ekstravagantnog umetnika, koji nam stiže iz Filadelfije. Zahvaljujući muzičkom uticaju svog dede i oca, Sean, taj zanimljivi mladić elektro-clash izgleda, već sredinom devedesetih svoje vizije pretače u tonove i izdaje za nekoliko label-ova (darla, morr music, instinct, endorphin, carrot top, i njegov sopstveni fuzzy box imprint). Krajem prošlog veka, Plastikman, The Orb, Matthew Herbert uvlače Sean-a u minimal-techno scenu, kojoj do danas ostaje dosledan.

 

Danas, Someone Else radi kao novinar u filadelfijskim dnevnim novinama, bavi se produkcijom, radi kao DJ i live act performer u najpoznatijim svetskim klubovima (Fabric u Londonu, Yellow u Tokiju, Rex u Parizu, Panorama Bar u Berlinu), suvlasnik je i ko-urednik label-a Foundsound i organizator žurki u Filadelfiji i New York-u (Magda, Matthew Dear, Dinky…)

Pored njega, AlterDJs (DJ ArhiteK, DJ Orange, DJ Gregor)  ekipa popuniće prostor svojim već poznatim underground zvukom, dok će se za vizuelan momenat pobrinuti ekipa performera, žonglera i VJa i time Vas uvući u centar žurke / bajke Apofis 1.

Apofis je reč iz egipatske mitologije,  a nama predstavlja rupu u vremenu i prostoru, ali i prolaz ka drugom svetu iz koga na našu stranu realnosti prelaze nestvarni prizori i uvrnuti likovi i zvuci.

Napravite sa nama korak na "drugu stranu"…