Home

VESTI

Animal Collective 19. oktobra u Beogradu

No Comments Latest

 U toku je pretprodaja ulaznica za koncert avangardnog njujorškog rok benda Animal Collective koji će se održati 19. oktobra u beogradskom SKC-u, sa početkom u 21h.

Animal Collective su verovatno najvažniji novi njujorški andergraund bend. Na isti način na koji su nekad zapanjili svetsku muzičku javnost dolazeći iz podzemnih klubova Njujorka jedni Velvet Underground, New York Dolls, Suicide, Sonic Youth, The Swans, The Rapture, Yeah Yeah Yeahs – danas to čine Animal Collective.

Radi se o jednom od najzanimljivijih i najzabavnijih bendova današnjice, čije savršeno ukrštanje folk estetike i elektronike duguje ponešto Syd Barretu i prvoj fazi Pink Floyd, ali i ranoj psihodeliji uopšte, mada ne postoji ništa slično u istoriji rokenrola. Povezivanje slatkih vokalnih harmonija koje podsećaju na Beach Boys sa bučnom “noise” estetikom, dovelo ih je do otkrića nečeg što bi mogli nazvati ekstatičnom rok muzikom. Ukoliko je još uvek moguće biti originalan na način koji je deo savremene rok muzike – Animal Collective su ga pronašli.

Promovišući svoj poslednji CD Strawberry Jam (osmi album po redu od 2000. godine), drugovi po imenu Panda Bear, Avey Tare, Deacon i Geologist, dolaze uvek spremni na neobičan i duhovit šou kakav do sada niste čuli. Okrenuti jedni prema drugima oni na nastupima formiraju krug svirajući na više instrumenata istovremeno – koriste razne gitare, analogne muzičke naprave, ali i najsavremenije mašine za „proizvodnju digitalnih zvukova“.

Za našu publiku ovo je jedna od retkih prilika da vidi grupu na vrhuncu snage, i to jedan od ključnih novih sastava koji značajno doprinose modernim kreativnim tendencijama i menjaju naše shvatanje muzike. DogaÄ‘aj na kome bi morao da bude svako ko drži do svog poznavanja rokenrola, elektronske muzike, psihodelije i sličnih radosti.  

Ulaznice za ovaj koncert iznose u pretprodaji 1.200 dinara, i mogu se kupiti na blagajni SKC -a i svim prodajnim mestima Eventima.

Organizator koncerta je Popboks Koncert, uskoro možete očekivati nastavak sličnih umetnički prodornih gostovanja zapaženih stranih muzičara u našim krajevima.