Home

VESTI

2014 MTV EMA – Best Worldwide Act Nominees

No Comments Latest

2014 MTV EMA - Best Worldwide Act NomineesNakon sedam nedelja, tri faze glasanja i na millione fanova koji su podržavali fanove na mtvema.com, od prvobitnih 286 izvođača, izbor je sužen na deset finalist koji će se u poslednjoj rundi glasanja takmičiti za titulu u Worldwide Act kategoriji na “2014 MTV EMA”.
   
Pobednik u Worldwide Act kategoriji biće proglašen na ceremoniji dodele MTV evropskih muzičkih nagrada, najvećeg godišnjeg muzičkog događaja koji slavi najaktuelnije izvođače sa svih krajeva sveta. “2014 MTV EMA” održaće se 9. novembra u Glazgovu, sa prenosom uživo na regionalnom MTV kanalu od 20:00 časova kada počinje crveni tepih, dok je ceremonija dodele na programu od 21:00.
  

Deset Worldwide Act finalista po regionima su:
Afrika, India, Srednji Istok – Mohammed Assaf
Australija, Novi Zeland – 5 Seconds of Summer
Centralna Evropa – Revolverheld
Istočna Evropa – Dawid Kwiatkowski
Severna Europe – One Direction
Južna Europe – Alessandra Amoroso
Japan, Koreja – B.A.P
Latinska Amerika – Dulce Maria
Severna Amerika – Fifth Harmony

Jugoistočna Azija, Kina & Hong Kong, Tajvan – Bibi Zhou

Od danas pa do subote, 8. novembra u 23:59, možete da date svoj glas nekom od izvođača koji su osigurali sebi mesto u poslednjem krugu takmičenja u Worldwide Act kategoriji. Glasanje se, kao i do sada, odvija na mtvema.com. Pobednik u ovoj kategoriji biće proglašen na dodeli u Glazgovu u nedelju, 9. novembra.

Prethodni dobitnici Worldwide Act priznanja su Chris Lee (2013), Han Geng (2012) i BIGBANG (2011).

 

Kao što je ranije objavljeno, voditeljka 2014 MTV EMA biće hip hop zvezda Nicki Minaj, dok će pored Enriquea nastupiti ranije najavljeni izvođači Enrique Iglesias, Calvin Harris, Charli XCX, Kiesza, Royal Blood, Ariana Grande, Ed Sheeran. Ovogodišnji dobitnik “Global Icon” nagrade je britanska rok legenda Ozzy Osbourne.

Legendarni rok gitarista Slash u pratnji Myles Kennedyja i The Conspirators, kao i jedan od najvećih britanskih bendova Biffy Cyro nastupiće na intimnom MTV World Stage koncertu za fanove u O2 Academy areni u Glazgovu, u petak, 7. novembra.

Katy Perry vodi u trci s nominacijama u sedam kategorija, a u stopu je sledi  Ariana Grande, nominovana u šest kategorija. Pharrell Williams i 5 Seconds of Summer bore se za po pet nagrada. One Direction, Nicki Minaj, Iggy Azalea, Eminem, Sam Smith i Kiesza nominovani su za po četiri MTV EMA nagrade. 

 

 

 MTV PREMIJERA: SevdahBABY “Shemsah Groove”

MTV PREMIJERA: SevdahBABY “Shemsah Groove”

 

 

Dodela 2014 MTV EMA, sponzorisana od strane brenda essence, kozmetičkog brenda broj 1 u Evropi, i Someone Like Me, globalne edukativne kampanje o sexualnom obrazovanju nastale u saradnji između Durexa i MTV Staying Alive Fondacije, prenosiće se na MTV kanalima širom sveta u nedelju, 9. novembra u 21:00 iz dvorane The Hydro u Glasgowu. MTV EMA je MTV-jeva globalna proslava najvećih muzičkih zvezda koja svake godine slavi najaktuelnije izvođače sa svih strana sveta i iz svih muzičkih žanrova. Izvršni producenti dodele su Bruce Gillmer i Richard Godfrey. Novosti u vezi sa MTV dodelom evropskih muzičkih nagrada pratite na @MTVEMA, #MTVEMA na Twitteru, Instagramu ili Facebooku. Vesti, najnovije objave i press materijale o MTV EMA potražite na press.mtvema.com ili nas na @VIMN_PR.

O MTV EMA:
Od prve dodele 1994. godine, MTV EMA je stekla reputaciju jedne od najvećih svetskih svečanosti dodela nagrada.  Prethodni gradovi domaćini MTV EMA ceremonijama bili su Amsterdam (2013), Frankfurt (2012), Belfast (2011), Madrid (2010), Berlin (2009), Liverpool (2008), Munich (2007), Copenhagen (2006), Lisbon (2005), Rome (2004), Edinburgh (2003), Barcelona (2002), Frankfurt (2001), Stockholm (2000), Dublin (1999), Milan (1998), Rotterdam (1997), London (1996), Paris (1995) i Berlin (1994).

O MTV-ju:
MTV je vodeći svetski brend za zabavu mladih. Uz globalni pristup do više od pola milijarde domaćinstava, MTV je kulturni dom milenijumske generacije, muzičkih fanova i izvođača i pionir u kreiranju inovativnog programa za mlade ljude. MTV odražava i kreira pop kulturu svojim nagrađivanim sadržajima, koji se temelje na neodoljivim pričama, muzičkim otkrićima i aktivizmu i šire se putem TV, online i mobilne mreže. MTV je jedinica kompanije Viacom Inc. (NASDAQ: VIA, VIAB), jedene od vodećih svetskih kreatora programa i sadržaja putem svih medijskih platformi.