Home

VESTI

200 bendova na konkursu Nektar Demofesta

No Comments Latest

Skor 200 prijava demo bendova svih žanrova iz celog regiona pristiglo je na adresu Nektar Demofesta, koji se u održava od 19. do 26. jula u Banja Luci.

Najviše ih je stiglo iz BiH – 71; iz Srbije su se prijavila 54 demo benda, iz Hrvatske 37, Slovenije 15, Makedonije 12, a iz Crne Gore stiglo je sedam prijava, saopštio je organizator, banjalučka agencija Aquarius Ogilvy.

Stručni žiri u sastavu: Bane Lokner (muzički kritičar), Milan Đurđević (Neverne Bebe), Želimir Altarac Čičak (organizator prvog festivala u BiH), Koja (Disciplin A Kitschme), Rambo Amadeus, Feđa Dimović (BG Sindikat), Siniša Tomić (muzički direktor festivala), Brankica Janković (direktor festivala) i Nick Penny (generalni direktor Banjalučke pivare koja sponzoriše festival), završava selekciju učesnika.

Rezultati selekcije će biti objavljeni u narednih nekoliko dana.

Nektar Demofest se održava na banjalučkoj tvrđavi Kastel, a Aquarius Ogilvy navodi da ima za cilj da mladim bendovima stvori priliku za povezivanjem sa "istim interesnim grupama širom zemalja u regionu, i to preko susreta i zajedničkog nastupa u kome se razvija takmičarski duh, stremljenje ka boljem i prepoznavanje najboljeg“.

 

 

 

Izvor:

Popboks.com