Home

VESTI

STS Music

No Comments Labels

Synaesthesia je organizacija koja se po prvi put pod tim imenom pojavila na muzickoj sceni pocetkom 2001. godine. U to vreme ovu organizaciju cinila su tri DJ-a: DJ Nikola (kasnije Nikola Prosper), DJ Aca i DJ Milan.

 

U to vreme Synaesthesia se bavila uglavnom trance i psytrance zvukom sto je mozda bila najpopularnija andergraund muzika tog vremena. Razvojem muzike, zanrovi kojima se ova organizacija bavila su se racvali u dve struje – trance i progressive.

 

Sonic Tribe je organizacija koja je nastala 2002. godine, a oformila su je dva brata, Dusan i Boris Momcilovic. Boris je vec 5 godina bio u tom poslu pod etiketom Technokratia sa kojom je imao brojne nastupe sa tada najpoznatijim svetskim imenima trance-a, od legendarne Industrije pa do Barutane. Kasnije ovoj organizaciji pridruzio se i Nebojsa Ristic i tako je nastao Sonic Tribe.

 

U jesen 2003. godine, nakon vec utemeljenog prijateljstva clanova ove dve organizacije, nakon telefonskog razgovora Nikole i Dusana dolazi se do ideje o spajanju ove dve organizacije. Prvenstveno iz prijateljskih razloga, a takodje iz jako slicnih shvatanja cele ideje o elektronskoj muzici koja i dan danas vazi za apsolutno nesto drugacije sto je tadasnja scena mogla da ponudi. Tako je nastao STS Music (Sonic Tribe & Synaesthesia). STS je odgovoran za ogroman broj uspesnih zurki i dobrih provoda koje mnogi klaberi i dan danas pamte i uvrscuju u najbolje provode u zivotu, a zurke su se odlikovale dobrim muzickim izborom, kvalitetnim nastupima, odlicnom organizacijom, jedinstvenom grafickom prepoznatljivoscu promo materijala, ekskluzivnim gostima iz inostranstva, a takodje i odlicnom tehnickom opremljenoscu – uvek besprekorno ozvucenje, rasveta, video bimovi itd.

 

Kako je muzika napredovala, razvijali su se i novi pravci elektronike, a odrastanjem i sazrevanjem clanovi STS-a su se pronasli u razlicitim zanrovima. Nikola se posvetio trance-u, psytrance-u i progressive house-u pod raznim imenima, Dushan se odmetnuo u vode progressive-a a kasnije minimala i elektronike, Boris se delimicno povukao sa scene ali je ostao poznat po trance i progressive setovima, a Aca je oduvek vazio za coveka koji je bio odan iskljucivo progressive zvuku, Hypnotic koji se kasnije pridruzio poznat je po trance i progress setovima, kao i Blu3army koji je ujedno i najnoviji clan STS-a od pocetka 2008. godine vezan uglavnom za psytrance i progressive.

 

Nakon uspesnih DJ karijera na domacoj sceni, neki su se zadrzali samo na DJ umecu, neki su napustili ovu profesiju, a neki su se oprobali i u producentskim vodama na svetskom nivou. Iz STS Music-a su potekla imena kao sto su Manibus, Prosper, Nigel Criss za koji ce se tek cuti (iza kojih stoji Nikola Vujnovic), Audionova i Reworkers (iza kojih stoje Dusan Momcilovic i Nemanja Rancic). Njihove numere mogu se naci na prestiznim kompilacijama najvecih svetskih etiketa trance-a, elektra, minimala… Kako ne bismo pretvorili ovu temu o producentima STS-a predlazemo Vam da posetite adrese www.prosper-music.com kao i www.audionovamusic.com i saznate nesto vise o tome.

 

Kao logican rezultat dugogodisnjeg rada ove organizacije je STS Music portal koji je nastao kao ideja da se ljudima prezentuju najkvalitetnije i najnovije informacije iz sveta elektronske muzike, a i sire, u cilju edukovanja ljudi o globalnom fenomenu elektronske muzike. Portal podrazumeva najsvezije vesti, najave, galeriju, forum (za laksu komunikaciju clanova), recenzije, novosti iz domena tehnike vezane za muziku, intervjue najvecih svetskih imena, a verujemo da ce ovaj portal uz podrsku fanova STS-a napredovati i samim tim obuhvatiti jos mnogo toga.

 

Buducnost je projekat, ne nešto neminovno. Na njoj treba raditi, stvarati je, imati viziju. STS Music je stvoren da bi neke vizije postale realnost.