Home

VESTI

Kinetic Vibe

No Comments Labels

Krajem 90ih, nekoliko godina nakon intezivnog druženja i meÄ‘usobne saradnje, ljubav prema elektronskoj muzici i radio stanicama formirala je neraskidivu vezu izmeÄ‘u dvoje radijskih kolega – Dache i Bokija. VoÄ‘eni entuzijazmom, zajedničkom idejom i sličnim muzičkim ukusima, udružuju snage i iskustvo u nameri da domaćoj publici prezentuju tada još neafirmisan progressive house zvuk na našim prostorima.

 

Taj trenutak se može okarakterisati i kao nastanak Kinetic Vibe-a. Prvi znaci uspeha rezultirali su i početak njihovog pojavljivanja po beogradskim klubovima, da bi već 2000. usledio i prvi veći nastup u okviru promocije Exit festivala u Subotici. Upornost, istrajnost i činjenica da su prvi prezentovali progressive zvuk široj beogradskoj publici kasnije su se pokazali kao siguran recept za uspeh.

 

Kako su godine prolazile progressive doživljava ekspanziju na našim prostorima i samim tim Kinetic Vibe postaje znatno aktivniji i prisutniji na domaćoj clubbing sceni.

Kinetic Vibe je u proteklih par godina radio na dešavanjima kao što su Tuborg Loud & Clear party’s, Exit festival, Smirnoff Experience events, Heiniken All Stars DJ’s (8.000 ljudi), i bio zastupljen i imao rezidenture po svim beogradskim klubovima kao što su Plastic, Andergraund,  Exile, Bassement, Mamolo, Kuca, Incognito, Cvijeta… 

 

Pored samostalnih dogaÄ‘aja radili su i sa vodećim progressive DJ-evima kao što su: John Digweed, Hernan Cattaneo, Nick Warren, Steve Lawler, Matthew Dekay, James Zabiela, Silicone Soul, Circulation, Marcus James, Scott Bradford (Lexicon Avenue), Chab, J.D. Davis, Paolo Mojo, Evil 9, James Benitez, B.L.I.M., Nils Hess, Juan Diaz  (Pacha Ibiza), Rena Vaitl (Pacha Munich)

 

Jedan od prvih značajnijih projekata dogodio se 2001. godine, tj. pokretanje emisije Groovilicious na Venus radiju (sredom od 21h), koja je vrlo brzo svojom koncepcijom i načinom realizacije postala najslušanija emisija na ovoj frekvenciji i ujedno termin sa najvećim brojem telefonskih poziva. Slušaoci su pored kvalitetnih live setova mogli da čuju i ekskluzivne intervjue (Hernan Cattaneo, Deep Dish, Pete Tong, Nick Warren, James Benitez, Kevin Saunderson, Underworld, Tony Thomas, Layo & Bushwacka, Nils Hess, Alison Marks, DJ Lebo…), kao i da dobiju karte za sva dešavanja u Beogradu i regionu.

 

Ekipa Kinetic Vibe-a trenutno pored redovnih DJ nastupa i radijske emisije ima u planu i da se ozbiljnije posveti produkciji sopstvene muzike i time sebi osigura put ka svetskoj progressive sceni.