Home

VESTI

Vikend transrodne kulture i umetnosti

No Comments Kultura

Vikend transrodne kulture i umetnostiOd 24. do 26. aprila u Ustanovi kulture "Parobrod" održava se prvi Vikend transrodne kulture i umetnosti u organizaciji Gej lezbejskog info centar i Merlinka festivala uz podršku Fondacije za otvoreno društvo.

 

Vikend počinje u petak 24. aprila u 19 časova otvaranjem izložbe "Himne iz spavaće sobe" britanske fotografkinje Poem Baker koja je napravila intimne portrete mladih osoba kod kuće koji odbacuju rodne uloge i rodni konformitet, hvatajući efemeralne i intimne momente seksualnih, kreativnih i ličnih otkrića.

 

Nju su privukle individue koje izbegavaju konformitet u korist samoizražavanja, koji prevazilaze kulturne granice i rodne uloge kako bi otkrili nešto sirovo, originalno i hrabro. Nakon otvaranja u 20 časova biće prikazan izraelski dokumentarac "Dobar sin" u saradnji sa Beldocs festivalom. Film prati 22-godišnjeg Ora koji je tajno finansirao svoju operaciju promene pola na Tajlandu lažući svoje konzervativne roditelje.

 

 

 Vikend transrodne kulture i umetnosti

Vikend transrodne kulture i umetnosti

 

 

Subota je rezervisana za predstavu "Šarlota" u izvođenju Slobodana Beštića, dok će u nedelju u 20 časova biti prikazan holandski dokumentarac "Ja sam sada žena" koji prati prvu generaciju transseksualaca koji su prošli kroz promenu pola u Kazablaki sredinom 50-ih godina prošlog veka.

Više informacija o programu: www.merlinka.com/trans

 

 

Vikend transrodne kulture i umetnosti

Vikend transrodne kulture i umetnosti