Home

VESTI

Uskoro novi roman Dena Brauna

No Comments Kultura

Uskoro novi roman Dena Brauna

Gotovo šest godina nakon bestselera "Da Vinčijev kod" američka izdavačka kuća "Knopf Doubleday" u septembru će objaviti novi roman Dena Brauna pod naslovom "Izgubljeni simbol" (The Lost Symbol).

 

U pitanju je triler čija se radnja odigrava u rasponu od samo 12 časova, a kao junak pojavljuje se profesor istorije Robert Lengdon, lik iz "Da Vinčijevog koda".

Delo će prvo biti objavljeno u 5 miliona primeraka, što je skromno u poreÄ‘enju sa više od 80 miliona primeraka "Da Vinčijevog koda" prodatih širom sveta.

Pisanje ovog romana, koje je zahtevalo pet godina istraživanja, bilo je "neobično i divno", a smeštanje priče u vremenski okvir od samo 12 sati bio je "uzbudljiv izazov", izjavio je Den Braun povodom svog novog dela.

"Izgubljeni simbol" je sjajan i fascinantan policijski roman u kom će čitaoci pronaći sve one sastojke koji su doprineli uspehu "Da Vinčijevog koda", a to su istorijski elementi, enigme i intrige, izjavio je predstavnik izdavačke kuće "Knopf Doubleday" .

 

Uskoro novi roman Dena Brauna

 

Inače film "Anđeli i demoni" snimljen po istoimenoj Braunovoj knjizi kod nas će početi da se prikazuje u bioskopima 14. maja.

 

 

 

Izvor:

B92.net Kultura