Home

VESTI

Urban Forest, Srbija

No Comments Kultura

Urban Forest, Srbija”Urban Forest” je projekat japansko/svedske dizajnerke Yoko Andresson Yamano. Projekat se konceptualno vezuje za pitanja protivrečnosti u savremenom drustvu, a udružuje individualne kreatore iz različitih umetničkih oblasti, zanatlije, dizajnere, umetnike itd.

 

Već sama tema ”urbana šuma” u svom nazivu ukazuje na suprotnosti što je i produktivan entitet ove grupe obrazujući širok prostor za primenu različitih ideja, vizija, izraza i eksperimenta.
 

Unutar jednog zadatog rama članovi pronalaze svoje individualne staze i privatne procese u cilju formiranja celokupne vizije. Grupa je promenljiva, uzima novi oblik za svaku novu izložbu, kao sto i svaka izlozba ima svoju posebnu temu.

 

 

 

 

 Urban Forest, Srbija

Urban Forest, Srbija

 

 
”Urban Forest” je do sada izlagao projekte:

 

”Living” na Design East 00, Osaka 2009
”Pattern” na Designtide, Tokyo, 2009
”Gift” u Gallery Claska, Tokyo, u DE gallery, Osaka, 2010 i u ”The Black Box”, Stockholm 2011

”Urban Forest – Srbija” je novi i po konceptu jedinstven projekat za ”Urban Forest”. Ideja projekta je da udruži kreativne snage različitih umetničkih oblasti, iz različitih kultura, sa razilicitim profesionalnim iskustvom oko teme tekstilnih zanata i tradicije u Srbiji.

 

 

 Urban Forest, Srbija

Sandra S

 

 

Profesionalni dizajneri i umetnici udružili su se u projektu istraživanja, oblikovanja, redizajna i ekspirementa u tradicionalnim tehnikama vezanim za stare tekstilne zanate u Srbiji i u saradnji sa zanatlijama u Srbiji. ”Urban Forest” se kroz ovaj projekat po prvi put bavi zanatskim stvaralastvom i tradicijom jednog podneblja kao polaznim elementom u procesu. U projektu se saradjuje sa veziljama organizacije ”Zdravo da ste” iz Srbije.

 

Tema projekta je ”Putovanje”. Učestvuju:

Yoko Andersson Yamano (Japan/Švedska)
Sandra Praun (Švedska)
Aleksandra Stratimirović (Srbija/Švedska) Teruhiro Yanagihara (Japan) David Glaettli (Švajcarska)

Izložba je otvorena do 31. maja