Home

VESTI

Umetničko-produkcijska grupa “Noć muzeja” i kompanija Epson raspisali nagradni fotokonkurs

No Comments Kultura

Konkurs Noć MuzejaUmetničko-produkcijska grupa Noć muzeja, osim predstavljanja umetničkih i kulturnih sadržaja, ove godine ide i korak napred, pa svoju publiku želi da probudi i društveno angažuje.

 

Tema nagradnog foto konkursa  je „Vidim nevidljivo – sve ono pred čime zatvaramo oči i okrećemo glavu“.

Tema konkursa je izabrana na osnovu pristiglih predloga više od 2.000 fanova na Facebook-u, a pobednica je Nevenka Radić.

Umetničko-produkcijska grupa „Noć muzeja“ veruje da ova tema ima najviše potencijala da inspiriše fotografe da se pozabave aktuelnim socijalnim, kulturnim ili ekološkim problemima pred kojima često skrećemo pogled. 

 

Pristigli radovi koji odgovaraju temi konkursa biće izloženi u Noći muzeja 15. maja 2010. u Beogradu, a autori najboljih fotografija, prema oceni stručnog žirija, biće nagrađeni.

 

 

 Vidim nevidljivo - sve ono pred čime zatvaramo oči i okrećemo glavu

 

 

Radove je potrebno dostaviti u digitalnoj formi (JPG, minimum 5 Mpix) e-mailom na adresu: [email protected] Uz svaku fotografiju, neophodno je poslati podatke o autoru (ime i prezime, adresa, telefon, e-mail), kao i naziv fotografije.

Konkurs je otvoren do 05. maja 2010. godine.

Ovogodišnja Noć muzeja održava se 15. maja u više od 40 gradova u Srbiji, a samo tokom jedne noći biće otvorevo više od 150 izložbenih prostora, muzeja i galerija.