Home

VESTI

Umetnici u javnosti

No Comments Kultura

Umetnici u javnosti

Stichting Nieuwe Helden ( Company New Heroes) su imali turneju po istočnoj Evropi sa svojom predstavom baziranoj na improvizaciji, pod nazivom Roll With It u pratnji benda LnSaint.

 

Na tom putovanju teatarskog istraživanja sarađivali su sa lokalnim umetnicima koje su pozivali da se priključe njihovoj predstavi i aktivno učestvuju do samog kraja turneje.

Završnih pet dana turneje se odvija u Beogradu, u periodu od 16. – 20. septembra gde će grupa od 25 mladih i internacinolnih (pozorišnih) umetnika ujediniti snage u nedelji istraživačkih performansa inspirisanih uzbudljivim gradom Beogradom. Ovim putem mladi umetnici žele da istraže i utvrde svoje mesto na trenutnoj evropskoj (pozorišnoj) sceni.

Pored svakodnevnih performasa na ulicama Beograda koji uključuju i aktivno učešće grañana posmatrača, takođe je organizovan i besplatni interaktivni Noćni Šou u kulturnom centru GRAD, u ulici Braće Krsmanović 4, svake večeri sa početkom u 20:30 gde će posetioci imati priliku da isprate raznovrsne prezentacije, performanse i koncerte.

 

Umetnici u javnosti

Ova grupa umetnika, poreklom iz različitih zemalja poput Holandije, Belgije, Nemačke, Česke, Italije, Izraela, Engleske, Amerike i naravno Srbije, poziva sve zainteresovane pozorišne umetnike da se prijave na učešće u nedelji istraživačkih performansa najkasnije do 10. septembra slanjem kraće biografije na engleskom jeziku na e-mail adresu info@culturalfront.net

 

Saradnici i partneri u projektu:
INSTED- internacionlana organizacija za mlade pozorišne reditelje;
Kulturni front, Beograd;
Embassy of the Kingdom of the Netherlands – Belgrade – www.nlembassy.org.yu;
Floating Belgrade Hostel – Belgrade – www.floatingbelgradehostel.com

Takođe možete pogledati:
www.rollwithit.nl www.insted.eu www.culturalfront.net