Home

VESTI

The Sketchbook Project 2011

No Comments Kultura

Sketchbook

Sketchbook je "mesto" gde svaki kreativac sa crtačkim talentom ostavi svoje srce i dušu. Stalno se nosi sa sobom, posvećuje joj se dosta vremena, strpljenja i ljubavi. Postaje deo čoveka.

Sketchbook Project je osmišljen tako da te male vredne stvarčice u vašoj torbi ili jakni ugledaju svetlost dana. 

 

Kada ispunite svoj Sketchbook, budite slobodni i pošaljete ga na pravu adresu i podelite svoj rad sa ostatkom sveta. Ali pre toga pročitajte kako to da uradite i kako je projekat zamišljen!

Organizator projekta je art house co-op!

Prvo se prijavite ovde do 31.oktobra 2010. godine kako biste izabrali temu i dobili vaš prazan Moleskine Sketchbook. Za prijavu i prazan primerak Moleskina fee je 20 $!

 

 

 Sketchbook

 Sketchbook

 

 

 Nakon što se prijavite da učestvujete u projektu, dobićete poštom paketić sa Moleskine Sketchbook-om, sa sve barkodom, vašu temu na koju ćete da odgovorite crtežima, i detaljna uputstva o projektu.

Pažljivo birajte temu, jer kada jednu temu izaberete, gotovo je, zaglavljeni ste sa tom temom i nema menjanja! Ukoliko na ovom linku izaberete "random theme" dugme, organizator će vas obavestiti koja vam je tema kada vam bude stigao paketić sa Moleskinom. Teme su predviđene da budu početna tačka, ne restrikcija i ograničenje, tako da se nemojte smorućkati zbog toga!

Vaš iscrtan Moleskine pošaljite do 15.janura 2011.godine

Turneja počinje u martu 2011.godine! Turneja će proći kroz sledeće gradove: Brooklyn, NY Austin, TX San Francisco, CA Portland, ME Atlanta, GA Chicago, IL

Nakon što se prikupe svi iscrtani i poslati primerci organizator pravi turneju širom Amerike kao neku putujuću izložbu a nakon toga će svi primerci biti katalogizovani i uključeni u stalnu kolekciju The Brooklyn Art Library. I ne samo to, kolekcija će biti digitalizovana i puštena online na novom website ove neobične biblioteke radova koji će biti gotov na proleće 2011.godine. Za digitalizovanu verziju vašeg iscrtanog Moleskina, fee je takođe 20 $

 

 

 

Izvor:

Designed.rs