Home

VESTI

Stotine priča na konkursu KC Grad

No Comments Kultura

Stotine priča na konkursu KC Grad Regionalni konkurs Kulturnog centra Grad za najbolju kratku priču za mlade izazvao je veliko interesovanje, privukavši od početka septembra do kraja decembra 2011. godine više od 500 pojedinačnih prijava ili oko hiljadu priča autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

Najbolje priče za zbirku izabraće žiri koji čine književnica i urednica nekoliko časopisa za mlade Lamija Begagić iz Sarajeva, autorka priča za decu i voditeljka književnih radionica u okviru festivala "Pontes" na Krku Katarina Mažuran Jurešić, urednica književnog programa KC Grad Tijana Spasić iz Beograda i profesorka književnosti u Užičkoj gimnaziji i organizatorka regionalnog festivala "Na pola puta" Ružica Marjanović.

Konačan izbor biće objavljen na sajtu KC Grad do marta, a knjiga će biti promovisana tokom prolećnih meseci.

Posle zbirke "Gradske priče" (Kulturni front, 2010), čija je glavna tema bila "grad", nova knjiga priča namenjena je tinejdžerskoj publici.

KC Grad želi novom zbirkom da podstakne promene u pristupu literaturi za mlađu publiku.

 

 

 Stotine priča na konkursu KC Grad

Stotine priča na konkursu KC Grad

 

 

Neobjavljene radove su mogli poslati do kraja 2011. godine autori koji pišu na srpskom, hrvatskom, bosanskom i crnogorskom jeziku.

 

 

 

 

Izvor:

B92