Home

VESTI

Serbinale i Heartefakt: 48 sati budnosti u Berlinu

No Comments Kultura

Serbinale i Heartefakt: 48 sati budnosti u BerlinuSERBINALE i Heartefakt: 48 sati budnosti u Berlinu, Poziv na humanost, solidarnost i ne-ćutanje!
  
Performans 48 sati budnosti je deo multidisciplinarnog projekta WakEUp, koji publiku poziva na humanost, solidarnost i ne-ćutanje, na delovanje i budnost. Projekat u Berlinu realizovan je u saradnji između Heartefakta i Serbinala i trajaće od 14. do 16. septembra u galeriji Holcmarkt (Holzmarkt).
  

Centralni deo programa, performans 48 sati budnosti je neprekidno javno čitanje stotina stranica teksta: ličnih ispovesti izbeglica i priča o njihovoj sudbini koje, od antike do danas, pripovedaju o nesreći onih koji su morali da pobegnu, da napuste svoje porodice, domove i gradove. Grupa umetnika iz Beograda poziva građanke i građane Berlina da 48 sati ostanu budni i učestvuju, da javnim čitanjem tekstova pokažu solidarnost sa izbeglicama. Live stream celokupnog performansa biće emitovan na internet stranici http://actionwakeup.net/. Autori koncepta su Andrej Nosov i Srđan Ćešić, a izvođači i koautori programa Janko Dimitrijević, Nevena Negojević, Jelena Graovac.

 

U okviru pratećeg programa biće prikazana izložba crno-belih fotografija Marka Drobnjakovića Na putu, koja beleži svakodnevicu izbeglica sa Bliskog Istoka na putu ka Starom kontinentu. Kuratori izložbe su Srđan Ćešić i Nevena Negojević. Izložbu prate video radovi Violončelo Srđana Ćešića i Solidarnost Andreja Nosova koji se na različite načine bave budnošću.

Performans 48 sati budnosti u Berlinu realizuju Heartefakt fond i Serbinale uz podršku Ministarstva kulture i informisanja RS, Holzmarkt-a i inicijative Berlin Belgrade Connection.

 

 

 Serbinale i Heartefakt: 48 sati budnosti u Berlinu

Serbinale i Heartefakt: 48 sati budnosti u Berlinu

 

 

SERBINALE i Heartefact: 48 sati budnosti u Berlinu
14.-16. septembar 2016
Otvaranje: sreda, 14. septembar u 19h
Galerija Holzmarkt
Holzmarktstr. 19, 10243 Berlin 

 

Serbinale јe platforma osnovana u Berlinu 2013. god. čiјi јe glavni cilj promociјa kulture i umetnosti iz Srbiјe u Berlinu i Nemačkoј. Kroz programe i proјekte koјe realizuјe, Serbinale nastoјi da pospeši kulturnu razmenu između umetnika iz Srbiјe i Nemačke i inicira diјalog dveјu kultura.

Više informacija o Serbinalu na www.serbinale.org
Facebook: www.facebook.com/Serbinale
Twitter: www.twitter.com/Serbinale

Heartefact fondacija osnovana je 2009. god. sa ciljem jačanja kritičke svesti i izgradnje otvorenih i slobodnih društava u regionu Zapadnog Balkana kroz kreativnu, stručnu i umetničku razmenu. Heartefact podržava i podstiče savremeno i angažovano kulturno i umetničko stvaralaštvo i stvara uslove za kreiranje novih generacija progresivnih ljudi.

Više informacija o Heartefaktu na www.heartefact.org
Facebook: www.facebook.com/HeartefactFund
Twitter: www.twitter.com/heartefact_