Home

VESTI

Savamala među 12 najboljih kvartova u Evropi!

No Comments Kultura

Savamala među 12 najboljih kvartova u Evropi!  Luka TrajkovicPrestižni američki magazin Bussines Insider svrstao je Savamalu u top 12 najboljih i najuzbudljivijih kvartova u Evropi, istaknuvši pritom Mikser Festival kao glavnog “krivca” za urbanu i kulturnu transformaciju beogradskog kvarta.
   

Bussines Insider je akcentovao značaj Savamale i činjenicu da ovaj kvart nastavlja da se razvija u jedan od glavnih kulturnih centara u Srbiji. Kao “kuća” Savamale istaknut je Mikser House i posebno Mikser Festival, kao najveći regionalni festival kreativnosti i inovativnosti, koji već četiri godine jednom godišnje u Savamalu dovodi preko 1000 stvaralaca iz različitih krajeva Evrope.
  

Nakon priloga o Mikser Festivalu 2012 na CNN-u, pa ponovnog predstavljanja Miksera na ovoj globalnoj TV mreži u decembru 2014- godine, i krajnje pozitivne reportaže o Savamali u britanskom listu Guardian, kreativna energija Savamale i Miksera još jednom pronalaze put do svetski značajnih medija i stavljaju Beograd rame uz rame sa Amsterdamom, Berlinom, Londonom, Madridom, Parizom, Rimom i ostalim gradovima na listi Bussines Insidera.

 

 

 Savamala među 12 najboljih kvartova u Evropi! Luka Trajkovic

Savamala među 12 najboljih kvartova u Evropi! Luka Trajkovic

 

 

Ponovno prepoznavanje vrednosti koje Mikser predstavlja i za koje se zalaže, od strane medijske kuće kao što je Bussines Insider, predstavlja veliki pozitivni podstrek za MH kreativni tim koji će, zajedno sa svim ostalim komšijama i partnerima u Savamali, nastaviti da beogradskoj, srpskoj, regionalnoj ali i svetskoj publici predstavlja potencijal balkanske kreative i pozicionira Savamalu i Beograd kao epicentar kreativne industrije ovog dela Evrope.

Članak je u celini dostupan ovde: www.businessinsider.com