Home

VESTI

Romeo i Julija cvrkuću!

No Comments Kultura

Romeo Juliet TwitterKraljevska Šekspirova kompanije ponudila je interaktivnu verziju "Romea i Julije" na društvenom sajtu Tviter, na kojem glumci improviziju čuvenu priču u formi mikro-blogova.

Šestoro glumaca će šest sedmica pričati priču labavo oslonjenu na "Romea i Juliju". Sa svojih mobilnih telefona slaće poruke do 140 karaktera i komuniciraće medju sobom, ali i sa "publikom" na Tviteru, i komentarisati aktuelne dogadjaje. Julija, koju će igrati Šarlot Vejkfild, adolescentkinja je koja tuguje zbog toga što nikada nije imala momka i o tome neprekidno četuje na internetu. 

 

Devojka je u ponedeljak postavila link za video na sajtu Youtube u kojem se vide njena soba i uramljena fotografija njene majke Suzane Kapuleti, koja je pre deset godina poginula u automobilskoj nesreći.

 

 

 Twitter varijanta čuvene Šekspirove drame

Twitter varijanta čuvene Šekspirove drame

 

 

Na putu za školu poslala je jedan "tvit", u kojem je navela da u školi nema pristup Tviteru i obećala da će se brzo vratiti. Julijin brat Tibaldo tek što nije izbačen iz škole. "Zakasnicu u školu jer moram da doručkujem. Ništa ne bacam!", napisao je na Tviteru. Svaki od glumaca za Tviter piše sam, inspirišući se okruženjem u kojem njegov lik živi.

 

 

 

 

Izvor:
BETA