Home

VESTI

Remake festival predstavlja svoje prvo izdanje u Berlinu od 11. do 15. septembra!

No Comments Kultura

Remake festival predstavlja svoje prvo izdanje u Berlinu od 11. do 15. septembra!Srpski Remake festival, u partnerstvu sa Platoon Kunsthalle Berlin, organizuje petodnevni festival koji će  se održati od 11. do 15. septembra u Berlinu.

   

Preko 200 umetnika, dizajnera, makersa i autora će istraživati i uvesti publiku u područje DIY kulture, održivosti, makers pokreta i alternativnih ekonomija u svakodnevnom životu. Radionice, predavanja i performansi nalaze se u sklopu interesantnog programa koji pokriva tri glavne teme festivala : RESET, RETHINK i RECREATE.
  

Neka od, za sada potvrđenih imena umetnika, grupa i organizacija koje će učestvovati na festivalu su: Plastique Fantastique, Marco Barotti, Pictoplasma, Dadara, Bosso Fataka, Peter Kirn, VJ Fader, Onyx Ashanti, Trafopop, Betahaus, Artconnect Berlin, Fab Lab Berlin, Vospertron, Arai Tatsuru, Fritzing, Makers Market Berlin, Joyce Clay, Pastperfekt, Krishke, Uroš Pajović, Earthship Biotecture, How.do i Material Mafia.

 

 

 Remake festival predstavlja svoje prvo izdanje u Berlinu od 11. do 15. septembra!

Remake festival predstavlja svoje prvo izdanje u Berlinu od 11. do 15. septembra!

 

 

Prethodna dva izdanja festivala Remake u Srbiji su zabeležila veliki uspeh. Broj učesnika se popeo na 4.000, a festival je 2011. godine dobio nagradu Euclid mreže i UniCredit Fondacije za najbolje inovativno rešenje problema Napulja. Remake je odneo pobedu u konkurenciji 200 drugih projekata iz 37 zemalja sveta.

Promo video festivala.

Sve o Remake festivalu potražite na:
www.remakefestival.com
www.facebook.com/festivalremake