Home

VESTI

Rekord – Za tri dana 17.000 posetilaca!

No Comments Kultura

Rekord - Za tri dana 17.000 posetilaca!

Treći Festival nauke je završen a tri dana ispunjen prostor bivše Robne kuće Kluz, koji se prostire na 4.000 kvadratna metra, je više nego potvrda da nauka u Srbiji svake godine ima sve više poklonika.

Festival nauke, koji se 4, 5 i 6.decembra održao u Beogradu, posetilo je čak 17.000 posetilaca. Tokom tri dana Festivala zanimljive naučne postavke i eksperimente videlo je više od 4.500 učenika, koji su organizovano došli na Festival iz čak 135 osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije. Najviše posetilaca bilo je iz Beograda, ali su specijalno zbog Festivala nauke u Beograd došli i brojni ljubitelji nauke iz Negotina, Niša, Ćuprije, Šabca, Požege, Smedereva, Aranđelovca… Treći Festivalu nauke okupio je i decu iz pet beogradskih obdaništa.

Na ovogodišnjem Festivalu nauke učestvovalo je više od 200 naučnika i istraživača iz 22 naučne institucije koji su imali zadatak da posetiocima na razumljiv i interesantan način predstave i objasne značaj dostignuća iz 28 naučnih oblasti: fizike, hemije, biologije, astronomije, matematike, geologije, psihologije, genetike…. Posebnu pažnju izazvale su i postavke, predavanja i mini filmski festival koji su pokazali da je veza između nauke i umetnosti neraskidiva.

 

 

Rekord - Za tri dana 17.000 posetilaca!

 
Samo tokom prvog dana Festivala postavke i predavanja je pogledalo 2.500 učenika, odnosno 6.000 posetilaca.  

Ovogodišnji Festival nauke 2009. održan je pod sloganom 100% nauka a organizovan je uz pokroviteljstvo Ministarstva nauke i Skupštine grada Beograda. Prijatelj Festivala je Erste banka.  

 

Rekord - Za tri dana 17.000 posetilaca!