Home

VESTI

Rabbitland Ane Nedeljković

No Comments Kultura

Ana Nedeljković - RabbitlandBeogradska umetnica Ana Nedeljković predstavlja od 8. aprila u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda projekat “Rabbitland”, koji je njen doktorski rad na Fakultetu likovnih umetnosti, a predstavlja ironičnu sliku današnje svakodnevnice.

Rabbitland” je prijatno naselje uređeno na osnovu pozitivnih iskustava izgleda i funkcionalnosti ratnih zona, divlje gradnje, prirodnih katastrofa, nehigijenskih naselja, antiutopija i crtanih filmova.

Stanovnici te teritorije su Zečevi Bez Mozga, koji su gluplji od Teletabisa, besmisleniji od Sunđer Boba, a srećniji od Barbika – predstavljaju najsavršeniji stadijum koji je evolucija dostigla.

 

Prepoznaju se po rupi u glavi na mestu gde bi trebalo da se nalazi mozak, intenzivnoj roze boji i izbezumljenom pogledu. Njihova inteligencija ih ni u čemu ne ometa, jer je njen koeficijent najniži ikada zabeležen.

 

 

Black Market
Black Market
 

Rupe, zidovi, ograde, pregrade, bodljikave žice, zavoji, prljavština, ružičasta spoljašnjost i male mračne unutrašnjosti njihovih kuća, beskonačni redovi, preniska vrata, previsoke omče za bešenje, blještavi sjaj bezvrednih novčića i svepokrivajući wireleš predstavljaju idealne uslove za njihov život.

 

 

Glasačka Kutija
Glasačka kutija

Zečevi su stoga srećni.

Njihova svakodnevica je potpuno ispunjena. Najveći deo dana provode u opsluživanju svojih Facebook profila i glasanju na izborima koji se u Rabbitlandu održavaju jednom dnevno. Svaki preostali slobodni trenutak provode udarajući glavom u zid.

 

 

Izgled kuća u Rabbitlandu
Izgled kuća u Rabbitlandu

Njihovo sutra je, ako prežive, isto kao i njihovo juče, navela je umetnica povodom svog rada.

Izložba će biti otvorena do 2. maja.

Sajt Ane Nedeljković je www.ananedeljkovic.com , a KCB-a www.kcb.org.rs