Home

VESTI

Prvog dana festival posetilo 6.000 ljudi

No Comments Kultura

Prvog dana festival posetilo 6.000 ljudi

Festival nauke, koji se treću godinu za redom održava u Beogradu, svečano je otvoren u zgradi bivše Robne kuće Kluz i Studentskom kulturnom centru.

 

Samo tokom prepodneva postavke iz 28 naučnih oblasti pogledalo je 2.500 učenika iz čak 12 gradova u Srbiji! Do kraja prvog festivalskog dana zanimljive naučne postavke i uzbudljive eksperimente videlo je 6.000 posetilaca.

Festival nauke, svečano je otvoren u prisustvu resornog ministra za nauku i tehnološki razvoj Božidara Đelića, osnivača Festivala Ane Jovanović i Mladena Petrovića i 250 naučnika iz 22 naučne institucije i 30 gostiju iz inostranstva.. 

Prošle godine zabeležena je rekordna poseta a tokom tri dana Festival je posetilo čak 15.000 posetilaca. Trodnevni Festival nauke, održava se 4, 5. i 6. decembra na čak 4.000 kvadratna metra bivše Robne kuće Kluz a naučna predavanja se mogu poslušati u Studentskom kulturnom centru. Festival nauke otvoren je i tokom vikenda a svi radoznali i koji se još uvek pitaju mogu da dođu i da se uvere da nauka može biti interesantna i za svakoga razumljiva.  

 

Prvog dana festival posetilo 6.000 ljudi