Home

VESTI

Provod do usijanja na osmoj Noći muzeja!

No Comments Kultura

Noć muzeja 2011

Umetničko-produkcijska grupa Noć muzeja, probudiće Srbiju u noći 14. maja i osmi put zaredom oživeti prostore muzeja, galerija i izložbenih prostora.

U isto vreme u 40 zemalja u Evropi, 60 mesta u Srbiji i 65 lokacija u Beogradu odigraće se posebna noć šetnje po muzejima, koja će publici ponuditi drugačije sadržaje i mnoštvo iznenađenja u saradnji sa više od 160 kulturnih institucija. 

 

Crna mačka, simbol osme Noći muzeja, razbija predrasude o tome da su muzeji zaboravljena i prašnjava i pokreće večnu i nepresušnu umetničku inspiraciju.
 
Svi oni koji se ovoj magičnoj noći budu našli u Beogradu, Novom Sadu, Kikindi, Knjaževcu, Kragujevcu, Kraljevu, Loznici, Nišu, Novom Pazaru, Pančevu, Požarevcu, Šapcu, Smederevu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Užicu, Valjevu, Vršcu, Zrenjaninu i drugim mestima širom Srbije imaće priliku da uđu u prostore, vide dela i predmete koji se ne viđaju u običnoj ponudi i standardnoj poseti muzejima.

 

 

 Noć  muzeja 2011

Noć muzeja 2011

 

Prošlogodišnja kiša i loše vreme nisu sprečili sve znatiželjne da budu deo osmočasovne avanture koja je uključivala 400 programa na više od 150 lokacija u 53 grada širom Srbije.

 

Rezultat zanimljivih i atraktivnih programa u noći kada je Srbiju tresla muzejska groznica je 450.000 zabeleženih poseta.

 

 

 Noć   muzeja 2011

Noć muzeja 2011

 

Tradicija dobre saradnje sa kompanijom MTS, nastavlja se i ove godine iz čije kreativne radionice takođe stižu brojna iznenađenja za ljubitelje umetnosti i dobre zabave.

Vidimo se 14. maja!
Umetničko-produkcijska grupa Noć muzeja