Home

VESTI

Projekat sufinansiranja izložbe fotografija “Norveška šuma”

No Comments Kultura

Norveška šumaUkoliko želite da pomognete realizaciju projekta izložbe fotografija „Norveška Šuma“ pročitajte pismo autora i dajte svoj mali doprinos. Autori su:  Luka Knežević – Strika i Jelena Mijić.

"Ove fotografije nastale su u Norveškoj i Danskoj, proleća 2010. Naša želja je da domaćoj publici predstavimo ambijent Osla i Kopenhagena. 

 

Planirano je da fotografije budu odštampane na 450 gramskom Photo Rag papiru, profesionalnim Epson 3800 fotografskim štampačem u formatima A2 (20 fotografija) i A3 (80 fotografija). Za to je potrebno 500 evra. (Tecco PFR papir = 350 evra, Epson 3800 mastila ~150 evra).

U poslednjih pola godine smo napravili izbor fotografija koje će činiti izložbu “Norveška šuma” i na konkursu KC Grad smo dobili termin (28. mart – 3. april) za izlaganje.

 

 

 Projekat sufinansiranja izložbe fotografija "Norveška šuma"
Projekat sufinansiranja izložbe fotografija "Norveška šuma"

 

Nismo uspeli da pribavimo sredstva potrebna za štampanje fotografija. Zato se sada obraćamo vama, potencijalnoj publici, sa pozivom da investirate u produkciju ove izložbe. Ovaj način prikupljanja novca za realizaciju umetničkih projekata već postoji u svetu, a najbolji primer za to je sajt www.kickstarter.com.

Koliko nam je poznato, ovo je prvi projekat te vrste u Srbiji. Ulaganjem u produkciju naše izložbe, osim što omogućujete da se ostvari deo postavke, šaljete i poruku da je finansiranje umetničkih projekata na ovaj način moguće. Ukoliko se ovaj projekat uspešno realizuje, mogao bi da otvori vrata novom modelu finansiranja umetničke produkcije u Srbiji, koji ne zavisi od institucija, već samo od publike, koja investirajući u projekte dobija šansu da razvija umetničku scenu, ali i da izborom projekata koje će podržati, učestvuje u njenom oblikovanju.

 

 

 

 

 Projekat sufinansiranja izložbe fotografija "Norveška šuma"
Projekat sufinansiranja izložbe fotografija "Norveška šuma"

 

 
Svi oni koji investiraju u produkciju izložbe “Norveška Šuma” sumu od: 5 evra – dobiće razglednicu sa nekom od fotografija sa izložbe poslatu na kućnu adresu 10 evra – dobiće reprodukciju jedne od fotografija sa izložbe (po svom izboru) u a4 formatu (na kvalitetnom foto papiru, štampa autor) 20 evra – dobiće fotografiju sa izložbe po izboru (fotografije a3 formata) 50 evra – dobiće fotografiju sa izložbe po izboru (fotografije a2 formata) 100 evra – dobiće ručno izrađenu knjigu fotografija sa izložbe (svi investitori će dobiti pdf fajl sa svim fotografijama koje će biti izložene, da bi mogli da odaberu onu koju žele) Ako želite da učestvujete, obratite nam se na e-mail: [email protected] (novac koji odlučite da uložite u ovu izložbu preuzimaćemo lično)."

Akcija traje do 23. februara 2011. godine.