Home

VESTI

Projekat “Cikliranje – javni bicikli”

No Comments Kultura

Projekat "Cikliranje – javni bicikli"Projekat je predstavljen na ovogodišnjem „Mikser” festivalu u okviru Ekspo zone, gde izlaže preko 100 izlagača (kompanija, proizvođača, kreativnih agencija i invidualaca) koji će prikazati svoje najnovije inovativne radove, proizvode, projekte i usluge.

 

Projekat realizuje Inicijativa za održivu urbanu mobilnost uz podršku Agencije za saradnju sa NVO i evropsku harmonizaciju.

Javni bicikli su jednostavan, pristupačan, zdrav i čist način kretanja po gradu, sistem javnog prevoza koji uz pomoć savremenih, zelenih tehnologija koristi bicikl na sasvim nov način. Cilj projekta "Cikliranje” je rasterećenje saobraćaja i emisije ugljen-dioksida i ostalih štetnih gasova, širenje pešačkih i biciklističkih zona, povećanje odgovornosti prema zajednici i prirodi, lakše i brže kretanje na kraćim relacijama po gradu.

 

Projekat "Cikliranje – javni bicikli"
 Projekat "Cikliranje – javni bicikli"

 
Prvi put je predstavljen u aprilu, kada je održan okrugli sto o upotrebi javnog bicikla kao prevoznog sredstva, lansiran veb-portal www.cikliranje.com i najavljena izrada prototipa bicikla.

Zadovoljstvo nam je što smo u partnerstvu sa Inicijativom za održivu urbanu mobilnost uspeli da promovišemo „Cikliranje” na „Mikseru”. Pozivamo sve građane da posete njihov štand, gde će imati priliku i da testiraju prototip javnog bicikla i podele s nama utiske i komentare izjavio je za Beoinfo Danko Runić, direktor Agencije za saradnju sa NVO i evropsku harmonizaciju.

 
 

Projekat "Cikliranje – javni bicikli"
Projekat "Cikliranje – javni bicikli"

 
 

„Mikser” je multidisciplinarna manifestacija koja kombinuje sajam dizajna, talent zonu, interdisciplinarnu obrazovnu konferenciju, umetničke izložbe i letnji muzički festival.

Održava se u industrijskoj zoni Luke „Beograd” i preduzeća „Žitomlin” na obali Dunava i traje do 29. maja.
 
 
 
 
Izvor:
Designed.rs