Home

VESTI

Produženi vikend savremene pop cro kulture

No Comments Kultura

Produženi vikend savremene pop cro kultureU petak, 12. decembra, simbolički na dan uspostave redovne linije Beograd – Zagreb, dve trenutno najaktivnije ustanove kulture u Beogradu, UK Parobrod i Mikser, ujediniće snage i zajednički ugostiti dve najveće koncertne atrakcije savremene hrvatske muzičke scene,  elektro-pop-indi sastav „Detour“ iz Zagreba i hip hop flotu TBF iz Splita.

  

Muzičkom programu prethodiće i celodnevni sadržaji posvećeni zagrebačkoj i splitskoj kulturi, umetnosti, filmu, dizajnu i gastronomiji.
  

U četvrtak, 11. decembra u UK Parobrodu će se održati tribina „Šta je Zagreb u Beogradu danas“ na kojoj će govoriti Nevena Rendeli (HRT), Tomo Ricov (Pepermint), Damjan Ljuština (Fuliranje), Nikola Vrdoljak (Weekendmedia festival), Kruno Lokotar (književnik i urednik). Biće izloženi i radovi koji će predstaviti savemeni Zagreb pod nazivom „Zagreb best of“, u izboru Buro247.hr, a program će obuhvatiti i projekcije igranih filmova o Zagrebu.

 

U petak će kuhinja Mikser House-a pripremiti specijalni splitski meni i gastronomskim doživljajem dovesti Split u Beograd. Kruna zagrebačko – splitskog vikenda u Beogradu, biće večernji program koji će u 21 čas započeti u Mikser House-u i rezervisan je za nastup zagrebačke electro-acoustic pop atrakcije „Detour“, benda prepoznatljivog po koncertima prepunih pozitivne enegije i kvalitetnog zvuka. Nakon njih, nastupiće zvezde večeri, čuveni splićani, “TBF”, sastav koji se od svog nastanka nametnuo jedinstvenom kombinacijom repa i hip hopa sa rok, fank, soul i rege zvucima. Kao domaća podrška nastupiće pančevački hip hoperi, bend “Iskaz”.

 

 

 Produženi vikend savremene pop cro kulture

Produženi vikend savremene pop cro kulture

 

 

Karte za koncert TBF-a koji nastupaju sa predgrupom “Detour” i uz domaću podršku, bend “Iskaz” dostupne su u pretprodaji na svim prodajnim mestima Gigs Tixa po ceni od 900 dinara, dok će na dan koncerta cena biti 1000 dinara.

ZAGREB I SPLIT U BEOGRADU
Produženi vikend savremene pop cro kulture 11 i 12. decembra
UK Parobrod i Mikser House