Home

VESTI

Prodajna izložba fotografija na FOTO SAJMU u Rexu

No Comments Kultura

Prodajna izložba fotografija na FOTO SAJMU u RexuPrvog dana FOTO SAJMA, koji se otvara u petak, 8. juna u 19h, javnosti će biti predstavljena grupna prodajna izložba fotografija.

 

Na izložbi će, pored nekoliko na sceni duže vremena prisutnih fotografa, biti zastupljeni uglavnom mlađi autori, većina njih javnosti poznata prevashodno putem interneta, pa će ova izložba biti prilika za neke od njih da se prvi put predstave putem štampane fotografije, u galeriji, a publika će moći da vidi njihove radove, i da ih kupi po povoljnim cenama.

 

Teme radova su vrlo raznovrsne i cilj je bio da se zahvati širok spektar  interesantnih pojava u savremenoj praksi mlađih autora, ali i  da odabrane fotografije budu takve da neko poželi da ih “ponese kući”.

 

Kako je tema sajma ‘fotografija kao umetnički predmet’, posebna pažnja je posvećena štampanju fotografija, upotrebljeni su kvalitetni papiri  i štampač koji koristi  pigmentna mastila što je, uz brižljivu pripremu digitalnih fajlova za štampu, omogućilo da krajnji rezultat bude na visokom nivou. Fotografije će biti opremljene jednostavnim drvenim ramovima i antirefleks staklom, pa će posetioci moći da uživaju u njima a da im ništa ne odvraća pažnju, ali i da sa sobom ponesu neko od ovih dela, spremno da ukrasi životni ili radni prostor.

 

 

 Prodajna izložba fotografija na FOTO SAJMU u Rexu

Prodajna izložba fotografija na FOTO SAJMU u Rexu

 

 

FOTO SAJAM  je trodnevni događaj posvećen afirmaciji fotografije kao umetničkog objekta, a najpre štampane fotografije i foto-knjige. Kroz prodajnu izložbu izabranih autora iz Srbije, ad-hoc biblioteku i predavanje o samostalnom izdavanju foto-knjiga i druge prezentacije, publika će imati priliku da se upozna sa radovima različitih fotografa mlađe generacije, a stručna javnost da se poveže oko ideje da štampana fotografija, paralelno sa digitalno prikazanom, zauzima značajno mesto u savremenoj fotografskoj praksi.

 

 

 8 – 10. jun, Kulturni centar REX, Jevrejska 16