Home

VESTI

“Proces snimanja” iz vizure rokenrol legendi!

No Comments Kultura

"Proces snimanja" iz vizure rokenrol legendi!U protekla četiri meseca “Converse Rubber Tracks“ pružio je priliku brojnim neafirmisanim muzičarima širom regiona da prisustvuju zabavnim i edukativnim muzičkim radionicama koje su, na različite teme, održali najeminentniji domaći muzičari i producenti.  
   
Poslednja besplatna muzička radionica u sklopu projekta “Converse Rubber Tracks“, a treća koja se održava u našoj prestonici, održaće se u subotu 28. februara u 15 sati u Mikser House-u.
 

Učesnici muzičke radionice  pod nazivom “Proces snimanja” su gitarista kultnog sastava Partibrejkers Nebojša Antonijević Anton i poznati muzički producent i dugogodišnji gitarista bendova (Bajaga i Instruktori, Tunel, Dr Spira i Ljudska Bića) Vlada Negovanović.

 

Prvu “Converse Rubber Tracks“ radionicu u Beogradu vodili su članovi sastava Atheist Rap na temu “Kako se gradi muzički identitet”, dok je Marčelo na drugoj govorio o rečima i pisanju tekstova. Na trećoj radionici, Nebojša Antonijević Anton i Vladimir Negovanović preći će sa reči na dela.

Na licu mesta 28. februara u Mikser House-u posetioci će biti u prilici da postave pitanja i saznaju male i veike tajne od autora i producenta mnogih poznatih pesama. Ikone rokenrola podeliće sa posetiocima sve detalje o tehnikama snimanja, sviranju u profesionalnim studijima, kako izgleda sam proces snimanja, aranžiranje pesama, odabir opreme i instrumenata.

 

 

 "Proces snimanja" iz vizure rokenrol legendi!

"Proces snimanja" iz vizure rokenrol legendi!

 

 

Po okončanju beogradske muzičke radionice uslediće glavni deo “Converse Rubber Tracks” projekta, prijavljivanje bendova i glasanje. Svi zainteresovani bendovi, bez obzira na žanr, moći će da se prijave popunjavanjem online aplikacije i slanjem materijala preko portala converse.rs od 1. do 20. marta. Potom sledi period online glasanja, od 23. marta do 4. aprila. Glasanjem fanova u najuži krug ulazi 15 bendova od kojih će zatim, stručni žiri izabrati 7, koji će dobiti priliku za snimanje u u profesionalnom studiju RTV Vojvodine u Novom Sadu. Izabrani bendovi ući će u novosadski Studio M početkom maja, a imaće priliku da snimaju pod budnim okom domaćih i stranih producenata koji dolaze iz Njujorka i “Converse Rubber Tracks“ studija iz Bruklina. Izvođači će u Studiju M provesti dovoljno vremena na stvaranju materijala, a zatim i zadržati puno pravo na svoju muziku.

Svaki bend ima neki svoj specifičan princip rada, a na koji način su Nebojša Antonijević Anton i Vlada Negovanović dolazili do svojih pesama pokazaće u Mikser House-u na “Converse Rubber Tracks“ pozornici.

Radionice su besplatne i otvorene za sve zainteresovane!

“Proces snimanja” iz vizure rokenrol legendi!

Besplatnu muzičku radionicu vode: Nebojša Antonijević Anton i Vlada Negovanović

MIKSER HOUSE
SUBOTA, 28. FERBRUAR 2015. u 15h
BESPLATAN ULAZ