Home

VESTI

Predstavljamo vam: Zanotta, Biomega, Wilkhahn i Viabizzuno

No Comments Kultura

Smart BrandsSmart Brands je završni panel prvog dana konferencije. Na ovoj jedinstvenoj sesiji četiri poznate evropske kompanije koje se odlikuju pre svega kreativnošću i inovativnošću (Zanotta, Biomega, Wilkhahn i Viabizzuno), predstaviće svoje poslovne studije slučaja i objasniti procese uspostavljanja svojih uspešnih brendova.

 

Ova izuzetna predavanja posebno će koristiti predstavnicima privrednog sektora, budući da će iz prve ruke moći da nauče o procesu uspešnog upravljanja brendom sa svetskom strategijom, ali i mladim profesionalcima i studentima iz oblasti kreativnih industrija.

 

Osim uz dnevne karte, prisustvo na ovom panelu moguće je kao novitet i uz pojedinačnu popodnevnu kartu za “smart brands” za svega 30€, zahvaljujući partnerstvu sa Privrednom Komorom Srbije.

 

GIANLUCA BORGESI / ZANOTTA

Zanotta je jedan od priznatih lidera u italijanskom industrijskom dizajnu. Ovu kompaniju vodi njen osnivač, Aurelio Zanotta. Zanotta kao objašnjenje svog uspeha navodi da je moguće stvoriti i profit i kulturu u isto vreme. Međunarodno priznati arhitekte i dizajneri uvek su bili pozivani da kreiraju proizvode za Zanottu, a neki od njih su Achille Castiglioni, Gae Aulenti, Marco Zanuso i mnogi drugi.

U okviru kolekcije “Zanotta Edizioni”, čija je proizvodnja započeta 1989, izrađeni su fantastični komadi nameštaja koji se mogu smatrati delima primenjene umetnosti i zbog ograničene proizvodnje njihova vrednost će se povećavati tokom vremena.

 

 

Aurelio Zanotta

Aurelio Zanotta

 

 

Mnoge kreacije su nagrađivane i pominjane u knjigama istorije dizajna i prikazane u velikim svetskim muzejima (MoMA i Metropolitan muzej u Njujorku, Žorž Pompidu centar u Parizu, Muzej dizajna u Londonu, itd).

Na ovogodišnjoj Beogradskoj nedelji dizajna, kompaniju Zanotta predstavljaće direktor marketinga i komunikacija, arhitekta Gianluca Borgesi.

JENS MARTIN SKIBSTED / BIOMEGA

Biomega je prva kompanija koja je bicikl prepoznala kao raskošan komad dizajna – nameštaj za kretanje – što bi moglo da izazove potpuni preokret u današnjim urbanim sredinama.

 

 

Sasvim novi koncept bicikala: Jens-Martin Skibsted

Sasvim novi koncept bicikala: Jens-Martin Skibsted

 

 

Jens-Martin Skibsted, dizajner izuzetne međunarodne reputacije, osnovao je svoju kompaniju i razvio Biomega bicikle. Budući da nedvosmisleno odražava Dansku, Biomega predstavlja snažnu internacionalizaciju danske navike i iskustva u vožnji bicikli.

BURKHARD REMMERS / WILKHAHN

Wilkhahn, međunarodno priznati proizvođač kancelarijskog nameštaja, decenijama predstavlja simbol kvaliteta pod oznakom “dizajnirano i napravljeno u Nemačkoj”.

Izrađivali su drvene stolice i nameštaj sve do 1950, kada je kompanija počela da stvara sopstveni dizajnerski jezik, spajajući povećanu funkcionalnost i održiviji dizajn.

 

 

Međunarodno priznat nemački brend: Wilkhahn

Međunarodno priznat nemački brend: Wilkhahn

 

 

Wilkhahn ima vodeću ulogu i na polju brojnih inovacija koje su dobile nagrade poput Nemačke nagrade za marketing (German Marketing Prize) i Nemačke nagrade za ekologiju (German Ecology Prize). Kompanija je osnovana u Nemačkoj (1907), a danas ima preko 600 zaposlenih širom sveta. Oni predstavljaju Wilkhahn na preko 90 tržišta svih kontinenata. To je kompanija koja izrađuje “Odgovorni nameštaj za profesionalni život!” Na Beogradsku nedelju dizajna dolazi direktor međunarodnih komunikacija kompanije WIlkhahn, Burkhard Remmers.

MARIO NANNI – VIABIZZUNO

Viabizzuno je jedan od najprepoznatljivijih svetskih brendova kada je reč o dizajnu osvetljenja, a osnivač Mario Nanni radi i stvara u svojim studijima u Milanu, Londonu, Barseloni i Bolonji.

Znatiželja i zainteresovanost za osvetljenje, kao i prijateljstva sa arhitektama i dizajnerima međunarodnog ranga, uveli su ga u svet eksperimenta i dizajna pre više od 35 godina, u kome on još uvek svakodnevno sakuplja nove izazove.

 

 

Mario Nanni

Mario Nanni

 

 

Trenutno najviše pažnje posvećuje svom ateljeu “Mario Nanni Progettista”, svom hramu ideja i projekata, školi mišljenja, radionici između poezije i zanata.