Home

VESTI

Predstavljamo finaliste konkursa za dizajn fasade

No Comments Kultura

Predstavljamo finaliste konkursa za dizajn fasadeMikser Festival, Mikser House Sarajevo i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Vlade Švajcarske, s ponosom predstavljaju finaliste prvog kruga  regionalnog konkursa za grafički dizajn fasade:

    

KUĆA ZA SVE NAŠE LJUDE budućeg regionalnog kulturnog centra Mikser House koji se otvara 08. septembra 2017. godine u Sarajevu. Od 97 pristiglih radova iz svih bivših jugoslovenskih republika žiri je odabrao 20 koji će biti predstavljeni o okviru istoimene izložbe na predstojećem Mikser festivalu u Beogradu, od 25. do 28. maja 2017.

  

ŽIRI u sastavu Mirko Ilić, illustrator, grafički dizajner i profesor na Školi vizuelnih umetnosti u Njujorku; Bojan Hadžihalilović, grafički dizajner i profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i Maja Lalić,  arhitekta urbanista i kreativni direktor Mikser festivala u Beogradu proglasiće konačne pobednike konkusa poslednjeg dana festivala, u nedelju, 28. maja, u 17 časova, u trećem silosu Žitomlina, gde se održava I sama izložba “Kuća za sve naše ljude”.

 

Speijalni gosti Mikser festivala, doajeni scene balkanskog  dizajna i uzori mnogim mladim dizajnerima, Mirko Ilić I Bojan Hadžihalilović lično će proglasiti dobitnike prve, druge I treće nagrade, od kojih će prvonagrađeni rad biti I izveden u Sarajevu. Svim učesnicima izložbe biće uručena specijalna priznanja. Prilikom posete Beogradu Mirko će otvoriti svoju izložbu “Tolerancija”, a Bojan učestvovati u panelu (Ne)kulture dijaloga u medijima u nedelju 28. maja u okviru programske celine Mikser Talks.  

Predstavljamo finaliste prvog kruga regionalnog konkursa  “KUĆA ZA SVE NAŠE LJUDE” za grafički dizajn fasade, čije radove ćete moći da vidite na Mikser festivalu, i glasate za svog favorita među rešenjima koje će dobiti Nagradu publike Mikser festivala.

·Svi naši ljudi – Ajša Beširević, BIH
·Merak House – Aleksandar Savić, Srbija
·SHIFT – Aleksandar Savić, Srbija
·Future in Progress – Amila Smajlović, Michael Pleschberger, BiH
·Svex_mosabavlju – Amila Terzić, Monika Močević, BIH
·A Living House – Ana Kovačić, Hrvatska
·Linije – Armin Numanović, BIH
·Liquid World – Armin Numanović, BIH
·Tarih za Aleksu  – Berin Spahić, BIH
·Umjetnost različitosti – Bojan Galić, BIH
·Under reconstruction developed – Bojan Kanlić, Hrvatska
·Vučko Miskin Crni – Boris Stapić, BIH
·Diversity World – Danira Isović, BIH
·It`s Happening – Haris Jusović, BIH
·Mikser World – Ismar Žalicam, BIH
·The Moment – Jana Misheva, Macedonia
·Connection – Jovica Šević, Srbija
·Kreativna Oaza – Nevena Katalina, Milica Čvokić – BIH
·Mikser x Sarajevo – Sergej Tucakov, Srbija
·Fasada za Mikser House – Valentina Zlatić, BIH

 

 

 Predstavljamo finaliste konkursa za dizajn fasade

Predstavljamo finaliste konkursa za dizajn fasade

 

 

Konkurs ima za cilj kreiranje novih mogućnosti za profesionalno ostvarenje kreativnih talenata sa Balkana i promovisanje grafičkog dizajna kao discipline izvan očekivanih medija, u urbanom prostoru. Autori su imali zadatak da osmisle kreativno rešenje za fasadu napuštene fabričke hale koja će se novom namenom transformisati u “fabriku kulture”, i doprinesu revitalizaciji kvarta Pofalići, vodeći računa da svojim rešenjima reflektuju glavne vrednosti koje zagovara kulturni centar “Mikser House”: multidisciplinarnost, multikulturalnost, urbani duh, povezivanje regiona kulturom, ideju otvorenog društva za sve.

MIKSER HOUSE SARAJEVO

Mikser House je nezavisni kulturni centar koji spaja umetničke, društvene, edukativne i komercijalne aktivnosti u prostoru revitalizovanog industrijskog nasleđa. Programi su posvećeni razvoju lokalnih talenata i kreativnog sektora Balkana, kao i afirmaciji multikulturalnosti, društvenog aktivizma i održivih modela razvoja grada. Mikser House okuplja stvaraoce i stručnjake iz celog regiona, i predstavlja mesto susreta građana, arhitekata, dizajnera, umetnika, muzičara, kompanija, civilnog sektora, javnih institucija, medija, međunarodne i lokalne zajednice.  Nakon pet godina rada u beogradskom kvartu Savamala tokom kojih je održano preko 1500 kulturnih događaja sa više od million posetilaca, Mikser House otvara vrata svog regionalnog centra u industrijskom kvartu Pofalići u Sarajevu, 08. septembra, 2017. godine.

Više  o nagradama:

DRUGI KRUG: Tri glavne nagrade i Nagrada publike Mikser Festivala 2017
Na zatvaranju izložbe, žiri će proglasiti dobitnike i dodeliti prve tri nagrade konkursa, kao i Nagradu publike Mikser Festivala 2017.

 I nagrada

Realizacija nagrađenog rešenja na fasadi kulturnog centra Mikser House Sarajevo, površine preko 600m2, čije troškove u potpunosti snosi Mikser House uz podršku partnera
Novčana nagrada: 1000 eur (bruto)
Godišnja karta za događaje koje organizuje Mikser House Sarajevo x 2

II nagrada

Novčana nagrada: 500 eur (bruto)
Godišnja karta za događaje koje organizuje Mikser House Sarajevo x 2

III nagrada

Novčana nagrada: 300 eur (bruto)
Godišnja karta za događaje koje organizuje Mikser House Sarajevo x 2

Nagrada publike Mikser Festivala
Godišnja karta za događaje koje organizuje Mikser House Sarajevo x 2