Home

VESTI

Predložen novi model za “Magacin” – nakon osam godina ćutanja, da li je na pomolu dogovor?

No Comments Kultura

Predložen novi model za "Magacin" – nakon osam godina ćutanja, da li je na pomolu dogovor?Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije izražava zadovoljstvo ogromnim interesovanjem javnosti za novi model korišćenja prostora u Magacinu u Kraljevića Marka koji je predložila i javno predstavila u petak 13. februara 2015.
 
Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije insistira da nadležne gradske vlasti, a posebno institucija kojoj je poveren na upravljanje ovaj prostor, Dom omladine,  ispolje jasnu političku volju i želju da se partnerski i na ravnopravnim osnovama započne proces rešavanja problema nedostatka prostora za nezavisnu kulturu kroz donošenje pravnog okvira za Magacin u Kraljevića Marka.
 

Od Doma omladine Beograda, takođe, očekujemo da informiše javnost o planu za Magacin koji je v.d. direktora Marko Stojanović pomenuo, ali nije želeo da javno saopšti detalje.

Od gradskog sekretara za kulturu očekujemo jasan i partnerski odnos na rešavanju ovog problema, sled koraka i pomoć u prevazilaženju šume pravnih nejasnoća koje okružuju pitanja u vezi sa dodelom gradskih prostora.

Uvereni smo da samo transparentan proces rešavanja problema u funkcionisanju Magacina u Kraljevića Marka može sprečiti dalje propadanje tog gradskog prostora koji je pre osam godina otvoren sa idejom da bude centar nezavisne produkcije u oblasti kulture i umetnosti, a tako je i prepoznat na regionalnom i na međunarodnom nivou upravo zahvaljujući delatnosti mnogobrojnih organizacija sa nezavisne kulturne scene.

 

 

 Predložen novi model za "Magacin" – nakon osam godina ćutanja, da li je na pomolu dogovor?

Predložen novi model za "Magacin" –

nakon osam godina ćutanja, da li je na pomolu dogovor?

 

 

Pozivamo sve zainteresovane da komentare na naš predlog modela za korišćenje prostora Magacina upute u narednih mesec dana preko bloga na adresi https://magacin2015.wordpress.com, na osnovu čega će Asocijacija NKSS dopuniti predlog i obavestiti o njemu DOB, gradske vlasti i celokupnu javnost.

Mišljenja smo da se dobra, efikasna i održiva rešenja pronalaze samo kada se oko upravljanja i raspolaganja javnim gradskim resursima udruže njihovi korisnici, zainteresovani građani i udruženja.