Home

VESTI

Predavanje Jacob Dahlgren: Inspiracija Beograd

No Comments Kultura

Predavanje Jacob Dahlgren: Inspiracija BeogradU subotu, 16. juna u 19h, švedski umetnik Jakob Dalgren će se predstaviti beogradskoj publici. Jakob će govoriti o svom dosadašnjem radu, o motivaciji i o narativima koji stoje iza njegovih instalacija.

 

Publika je pozvana da pristvuje i uključi se u neformalan razgovor, kako bismo ovog umetnika upoznali malo ličnije. Ulaz je slobodan!

  

Kulturni Centar GRAD u 2012. počinje sa organizovanjem umetničkog rezidencijalnog programa pod nazivom INSPIRACIJA BEOGRAD. U okviru ovog programa će Beograd posetiti i u njemu stvarati više renomiranih stranih umetnika, koji će inspiraciju za svoj rad naći u ovom gradu i kontaktu sa njegovim stanovnicima.

Jedan od prvih učesnika u programu biće švedski umetnik Jakob Dalgren (Jacob Dahlgren) koji će u Beogradu boraviti tokom tri nedelje u junu 2012.

 

 Predavanje Jacob Dahlgren: Inspiracija Beograd

Predavanje Jacob Dahlgren: Inspiracija Beograd

 

 
Jedan od trenutno najtraženijih švedskih vizuelnih umetnika u svetu, Jakob Dalgren, ima veoma bogatu biografiju. Napomenućemo da je imao do sada više od 30 samostalnih izložbi u Švedskoj, Nemačkoj i SAD. Učestvovao je na više od 90 međunarodnih grupnih izložbi širom sveta.  2006. je bio predstavnik Švedske na Venecijanskom bijenalu. Našoj publici je poznat po učešću u okviru Oktobarskog Salona 2006 u selekciji Rene Blok.

Radove Jakoba Dalgrena odlikuje duhovita i ironična upotreba svakodnevnih predmeta koji su tipični za vreme u kojem živimo- vreme masovne proizvodnje i masovne potrošnje.

 

 Predavanje Jacob Dahlgren: Inspiracija Beograd

Predavanje Jacob Dahlgren: Inspiracija Beograd

 

 

Tokom svog boravka u Beogradu, on će raditi na instalaciji u galeriji KC GRADa. Tokom tri nedelje publika će moći da prati njegov radni proces. Instalacija koja je planirana zahteva da galerija bude pregrađena “lažnim” zidom. Koristeći bušilicu i ogroman broj tiplova različitih boja, umetnik će stvarati sliku sa motivom koji je inspirisan njegovim boravkom u Beogradu.

Rezidencija i rad na instalaciji se odvija od 16. juna do 01. jula 2012. Ceo proces će biti otvoren za publiku koja će moći da posećuje galeriju tokom celog trajanja izrade instalacije.

AIR program je podržala Ambasada Švedske u Beogradu

Vidimo se u GRADu!