Home

VESTI

Posle Sepulture, sledi Soulfly

No Comments Kultura

Brazilski hevi metalci nastupiće u beogradskom Studentskom kulturnom centru.

Soulfly su na svom zvaničnom sajtu najavili gostovanje u SKC-u 12. marta, kao i u Ljubljani (10. mart) i Zagrebu (11. mart).

PredvoÄ‘eni Maksom Kavalerom, u potrazi za čistotom ritmova koje dodaju na prepoznatljiv gitarski slušni udar, Soulfly od svog prvog velikog koncerta kod nas (Hala sportova, 2003. godine), imaju sasvim poseban odnos sa ovom sredinom.

Od rodbinskih, odnosno bračnih veza (Maksova supruga je Srpkinja), preko zvučnih inspiracija (jedna od pesama sa prethodnog albuma "Prophecy" snimljena je u Beogradu, uz učešÄ‡e uličnog ciganskog orkestra), do učešÄ‡a beogradskih muzičara u radu ovog benda (Kojot i Đura iz Eyesburna) – Soulfly su izgradili sasvim posebno mesto na domaćoj muzičkoj sceni.

Braća Maks i Igor Kavalera na sceni su se pojavili sredinom osamdesetih, sa grupom Sepultura (gostuju 9. februara u SKC-u). Na vrhuncu slave, Maks napušta bend, i osniva Soulfly.

 

 

 

Pored gostovanja 2003. godine, Soulfly su svirali i 2006. u SKC-u, a Maks Kavalera imao je iste godine i jam session na festivalu EXIT.

Bend trenutno promoviše prošlogodišnji album "Conquer", a kao specijalne goste dovode američki bend Incite.