Home

VESTI

Početak jesenje sezone u Mikser House-u!

No Comments Kultura

Početak jesenje sezone u Mikser House-u!Kraj letnje i početak jesenje sezone Mikser House obeležiće 25. avgusta, održavanjem dva velika događaja u istom danu – premijera predstave "What the fuck are we doing here?" rediteljke Maje Maletković na Miksalištu (Mostarska 5), i ižložbom radova jednog od najznačajnih strip umetnika – Rajka Miloševića Gere u Mikser House-u (Karađorđeva 46).
 

"WTF are we doing here?" je treća završna predstava ovog leta u produkciji Mikser House-a van pozorišne sezone.
  

Pored predstava "Braća Bluzeri" i "Ja ili neko drugi", premijera "WTF are we doing here?" zakazana je za 25. avgust u 21h na Miksalištu. Mlada rediteljka Maja Maletković se posle uspešne prestave "Volvo kamioni" u Ateljeu 212, i "Zečevi su brza hrana"  u BDP-u, bavila fenomenom ,,odliva mozgova", polazeći od statistike da smo prva zemlja u regionu, a druga na svetu po broju mladih i obrazovanih koji se bespovratno sele u inostranstvo. Njena predstava "WTF are we doing here?" predstavlja farsični kabare, baziran na ličnim ispovestima autorskog tima. Predstava otvara teme perspektive i očekivanja mladih u Srbiji, emigracije, ksenofobije, identiteta i predrasuda u Srpskom društvu. Socijalno je angažovana s jedne, a jako duhovita s druge strane, bavi se fenomenom koji nije samo usko vezan za Srbiju – nego i za celu Evropu.

 

Premijera predstave počinje u 21h, na Miksalištu (Mostarska 5), a posle nas očekuje žurka povodom premijere uz koktele i muziku.

 

 

 Početak jesenje sezone u Mikser House-u!

Početak jesenje sezone u Mikser House-u!

 

 

Istog dana, 25. avgusta, biće otvorena izložba radova jednog od najboljih strip crtača današnjice – Rajka Miloševića Gere. Poznatiji pod pseudonimom R. M. Guéra, već više od dve decenije živi i radi u Barseloni gde razvija bogatu umetničku karijeru – od crtanja za Marvel Comics, preko samostalnih izdanja, do saradnje sa Kventinom Tarantinom. Posetioci će biti u prilici da vide neke od najboljih radova ovog strip umetnika, uključujući i nekoliko originih table i dobiju neposredan uvid u veštinu, umeće, ali pre svega nadahnutost i talenat R. M. Gere.

Izložba će biti otvorena u 19h, na galeriji Mikser House-a, nakon čega će uslediti blues session Rajka Miloševića Gere i Nenada Zlatanovića, koji su zajedno uspešno nastupali i na ovogodišnjem Nishville-u.

Ovim događajima, Mikser House najavljuje nikad ambiciozniji jesenji repertoar koji počinje drugim Great British Weekend-om 11. septembra.