Home

VESTI

Palmas Boutique novi KC na Dorćolu

No Comments Kultura

Palmas Boutique novi KC na DorćoluPalmas Boutique je svojevrstan kulturni centar na donjem Dorćolu koji je okupio ozbiljnu armiju gradske ekipe u svojim kabinama za probu.

   

Iako je isprva fokus bio na domaćim street brendovima i aksesoarima, priča je rasla i malo-pomalo uključivala autorske radove i fanzine ali i dela klasične umetnosti. Tako je jedan street butik postao prava dizajnerska oaza u kojoj se sreće modna ekipa s onom koja voli umetnost.

  

Palmas Boutique nalazi se u prostorijama Fondacije našeg proslavljenog slikara Petra Omčikusa i Kosare Bokšan.u kojem će se u narednom periodu održavati i različiti programi iz oblasti umetnosti i kulture.

Osim street garderobe, dizajnerskih brendova i umetničkih radova, u Palmasu možete naći knjige i fanzini nezavisnih izdavača– (Blokovi by Lola Paprocka – PALM Studios, Dissect Journal, GHETTO FEVER, KAMENZIND i Modernistička mapa Beograda – Blue Crow Media i mnogo drugi). Međutim, ono što definitivno izdvoja Palmas jeste brendirana vintidž garderoba.

 

 

 Palmas Boutique novi KC na Dorćolu

Palmas Boutique novi KC na Dorćolu

 

 

Palmas je okupio veliki broj mladih brendova, dizajnera i umetnika. koji su fokusirani na street modu, ali i  sjajna dizajnerska imena kao i umetnici kojima će prostor služiti kao prodajna galerija. Boomerang Stories, Dejzi Dejzi, DUM Dunja Mihalački, Fucking Lion, Gata Accessorize, GRAVE Skateboards, Haljinarnica, Hard Times 85, Jovana Marković, Kloopko, Lidija Andrić, MACTO, MAKLA, Romi Schneider, Tijana Milutinović, Pic Pic Clothing, Street Fashion Belgrade, Titi Tri, Weedzor, Volim Sijetl, Yann & Scary, Biskoteka, Dulait, Lola Paprocka, Linnch, Ema Ema Ema, Mariah Scary, Milica Golubović, Mario Kolarić, Nemanja Knežević, Nuša Đak, Neon Blck, Yann Lepentrec, Ronny B.

Ono što je zanimljivo i drugačije od starog koncepta jeste da, pored toga što prodavnica i izložbeni kutak rade svakodnevno, Palmas je i radiončarski prostor, kao i mesto za razne događaje – promocije ili žurke. Jedan mali kulturni centar na donjem Dorćolu.

 

 

Palmas Boutique novi KC na Dorćolu

Palmas Boutique novi KC na Dorćolu

 

 

Das Drogen kolektiv koji čine četiri umetnika održaće svoju prvu samostalnu izložbu 02. septembra sa početkom u 19h. Kolektiv čine četiri umetnika, svaki sa svojim unikatnim stilom crtanja. U poslednjih godinu dana postali su šire poznati nakon kolaboracija sa brendom "Zla Zla" i kolektivom "Klika".

Njihove nove radove, nadahnute ovom tropskom olujom od leta, imaćete priliku da vidite na otvaranju izložbe u Palmas Boutique-u (Mihizova 11). Ovom prilikom, Drogeni publici predstavljaju samostalne i zajedničke radove u izložbenim formatima koji odstupaju od dosadašnjeg grafiti normativa na koji smo od njih navikli – crtanja po zidovima, kamionima i krovovima. Izložba je koncipirana za maksimalni surf ugodjaj pravo iz palmen oaze, kako biste doziveli taj letnji vizuelni užitak na jedan dan u Beogradu.

Pomepezno i bengerski ovaj prvenac obeležiće i kvalitetan zvuk za koji su zaduženi NEUTRON (WAXX TRAX) & novosadski DJ Princess (Kite i Jaja Prod.) + specijalni gosti iz Kite i jaja prod.
Ulaz je slobodan, dobrodošli.

 

 

Palmas Boutique novi KC na Dorćolu

Palmas Boutique novi KC na Dorćolu

 

 

DESIGNERS AND BRANDS

Boomerang Stories
Dejzi Dejzi
DUM Dunja Mihalački
Fucking Lion
Gata Accessorize
GRAVE Skateboards
Haljinarnica
Hard Times 85
Jovana Marković
Kloopko
Lidija Andrić
MACTO
MAKLA
Romi Schneider
Tijana Milutinović
Pic Pic Clothing
Street Fashion Belgrade
Sthenderai & Co
Titi Tri
Weedzor
Volim Sijetl
VVELOVERED
Yann & Scary

ARTISTS

Biskoteka
Dulait
Lola Paprocka
Linnch
Lovers.rs
Ema Ema Ema
Hard Times 85
Mariah Scary
Milica Golubović
Mario Kolarić
Nemanja Knežević
Nuša Đak
Neon Blck
Yann Lepentrec
Ronny B
Weedzor

BOOKS AND MAGAZINES

Blokovi by Lola Paprocka – PALM Studios
Dissect Journal
GHETTO FEVER
KAMENZIND
Modernistička mapa Beograda – Blue Crow Media
Palmas Boutique nalazi se u ulici Mihizova 11.