Home

VESTI

Otvorena Beogradska nedelja umetnosti

No Comments Kultura

Otvorena Beogradska nedelja umetnosti 2011U nedelju 3. jula u 20h na Trgu Republike koncertom benda MaraQYa otvorena je Beogradska nedelja umetnosti.

Beogradska nedelja umetnosti je nova manifestacija koja će ovog leta obogatiti glavni grad brojnim umetničkim sadržajima i ponuditi priliku mladima da prikažu svoja dela i prošire svoje znanje kroz raznovrsne radionice. 

 

Nakon koncerta koji je trajao od 20 do 22h, u okviru otvaranja BNU-a organizovana je i Red Bull žurka u tramvaju koji je kružio Beogradom.

Narednih dana u okviru ove manifestacije će biti organizovani programi koji se bave najrazličitijim umetničkim oblastima i oblastima dizajna, te će svako biti u mogućnosti da pronađe nešto što ga interesuje.

 

 

 Otvorena Beogradska nedelja umetnosti 2011

Otvorena Beogradska nedelja umetnosti 2011

 

 

Generalini pokrovitelj BNU-a je Naftna industrija Srbije, kompanija koja kroz program korporativne odgovornosti ulaže u razvoj kulture i posebnu pažnju posvećuje stvaralaštvu i razvoju mladih. Projekat će biti realizovan uz podršku Kancelarije za mlade Grada Beograda, Opštine Novi Beograd i Kancelarije za mlade GO Novi Beograd.

U saradnji sa UK Parobrod, 4.jula u 21h, organizujemo Film Street, letnji bioskop, na uglu Palmotićeve i Milutina Bojića.
U okviru Beogradske nedelje umetnosti biće prezentovana i modna revija Young Walk koja će se održati 5. jula u Domu Omladine.

 

 

 Otvorena Beogradska nedelja umetnosti 2011

Otvorena Beogradska nedelja umetnosti 2011

 

U okviru ove revije petnaest odabranih mladih dizajnera predstaviće svoje kreacije javnosti. Miša Obradović, Lara Milanović i Dejan Despotović činiće žiri, koji će odlučiti čije kreacije se ističu svojom inovativnošću i izradom. Pobednik kao nagradu dobija realizaciju svoje autorske revije, koja će sledeće godine otvoriti BNU.

U ponedeljak, 4. jula na platou ispred Opštine Novi Beograd biće otvorena izložba fotografija BEOGRADicikliraj! U okviru ove izložbe biće predstavljene fotografije dobrih i loših primera arhitekture i životne sredine u Beogradu. Ova izložba realizovaće se uz podršku Opštine Novi Beograd i Kancelarije za mlade GO Novi Beograd.

Poznati stručnjaci će učestvovati na pet radionica koje će se na više lokacija realizovati u okviru BNU-a.