Home

VESTI

Otvaranje izložbe i dodela nagrada Voyage Bleu

No Comments Kultura

Otvaranje izložbe i dodela nagrada Voyage BleuNakon desetodnevne radionice u galeriji Ozon, koju su posećivali brojni studenti umetničkih fakulteta i svi oni koji imaju afiniteta ka stvaralaštvu, i pristizanja preko tri stotine radova, 28.maja 2010. biće otvorena izložba Voyage Bleu, u Velikoj galeriji Studentskog kulturnog centra.

Tim povodom je raspisan konkurs za kreativne radove iz svih oblasti, u okviru multimedijalnog projekta Voyage Bleu.

 

Projekat je započeo celodnevnim događajem u Studentskom kulturnom centru, kako bi se potencijalni učesnici upoznali sa nasleđem francuske ideje o slobodi i poznatim brendovima ove zemlje.

 

Reč je o ideji slobode pojedinca i slobode izbora. Slobode  koju već sto godina, kroz jedan jedinstven svetski brend komuniciraju ljudi poput Pabla Pikasa, Žan-Pol Sartra, Albera Kamija, Žana Bodrijara, Ernsta Hemingveja, Serža Ginsburga, Hulija Kortasara… Brojnih svetskih intelektualaca i umetnika, koji ne prate tuđe ideje već ih sami stvaraju.
 

 

Multimedijalni projekat Voyage Bleu

 Multimedijalni projekat Voyage Bleu
 
 
Na otvaranju izložbe biće dodeljene i nagrade za najbolja tri rada, a nagradu će dobiti oni učesnici koji su najbolje odgovorili na temu slobode i urbanosti. Članovi žirija koji će odlučiti o tri najbolja rada biće poznati profesionalci iz oblasti kreativnog stvaralaštva: Nebojša Babić, Slavimir Stojanović i Srdjan Apostolović.

Imperial Tobacco SCG ove godine je proslavio stogodišnjicu postojanja čuvenog francuskog brenda Gauloises, koji od početka svog postojanja pa sve do danas, predstavlja slobodu i radost življenja, spontano ponašanje, društvenost, nekomformizam i kreativnost.