Home

VESTI

Otvara se Festival nauke 2010

No Comments Kultura

Otvara se Festival naukeČetvrti beogradski festival nauke biće danas otvoren na tri različite lokacije u gradu sa ciljem da nauku predstavi zanimljivom, zabavnom i korisnom.

Ovogodišnji festival pod sloganom "Oči u oči sa naukom" obeležiće više od 30 postavki u kojima će se naći velike i male laboratorije, izložbe, radionce za decu. 

 

Festival će biti organizovan kao četiri odvojene celine i na njemu će učestvovati oko 300 mladih naučnika, uz podršku 20 naučnih institucija koji će predstaviti najnovije izume iz te oblasti.

Posetiocima će biti predstavljeno funkcionisanje 3D tehnike, sviranje na instrumentima koji umesto žica imaju lasere, izolovanje DNK, zaleđivanje vazduha, bojenje plamena, pa čak i paljenje vode.

Bivša Robna kuća "Kluz" biće rezervisana za interaktivne postavke, Studentski kulturni centar za predavanja i radionice za najmlađe, a galerija Narodne banke Srbije za ljubitelje spoja nauke i umetnosti.

 

 

Festival nauke 2010: Oči u oči sa naukom!

Festival nauke 2010: Oči u oči sa naukom!

Posetioci festivala biće u prilici i da vide naučne klovnove iz Italije i Francuske koji će predstaviti svoju neobičnu profesiju, a iz Italije će doći i "mitske" životinje.

Festival nauke traje do 5. decembra.

Prošle godine festival je posetilo oko 17.000 ljudi, a kao uzor je poslužio Novom Sadu, Nišu i Požegi u stvaranju sličnih manifestacija koje promovišu nauku na drugačiji način.

Ulaznice se mogu naći u prodaji na Bilet servisu i Domu omladine po ceni od 300 dinara, kao i na samim lokacijama tokom trajanja festivala.

Kupljena ulaznica važiće za sve tri lokacije, pojedinačne karte prodavaće se u Studentskom kulturnom centru po ceni od 200 dinara, a program u galeriji Narodne banke Srbije iznosiće 150 dinara. Za decu do pet godina ulaz će biti besplatan.

 

 

 

 

Izvor:

Agencija Beta