Home

VESTI

Omiljene gramofonske ploče u Čumiću!

No Comments Kultura

Omiljene gramofonske ploče u Čumiću!Muzičari, novinari, glumci, filmski kritičari…, pridružuju se proslavi svetskog dana gramofonskih ploča u Čumiću, 22. aprila.
  
Moma Rajin, Žikica Simić, Vlada Džet, ali i Miki Panjković, Bane Trifunović, Dule Nedeljković, Dimitrije Vojinov, Aleksandra Nikšić (Vice), Ognjenka Lakićević, Kezz…, neke su od ličnosti koje će s posetiocima Record Store Day-a u Čumiću, podeliti svoj muzički izbor, u subotu, 22. aprila.

  

Poznati gosti, puštaće na gramofonu svoje omiljene ploče od 13.30 do 19 časova, uz razgovor s domaćinima manifestacije, u nekoj vrsti živog radijskog programa, a sve će se odvijati u centralnom delu Čumićevog sokačeta, na trgu ispred prodavnice ploča Mascom Store.

Pored popodnevnog DJ programa poznatih i "obavezne" velike berze ploča, program RSD-a u Čumiću čine i matine nastupi dečijeg DFhora /12h/, a zatim i koncertna promocija novog albuma Bojane Vunturišević /13h/, kao i otvaranje izložbe rok fotografija "Music Is Not Dead" Aleksandra Zeca, u Nešović Fine Arts galeriji /19h/.

 

 

 Omiljene gramofonske ploče u Čumiću!

Omiljene gramofonske ploče u Čumiću!

 

 

Ovom prilikom u Mascom Store, biće izložene i grafike Vuka Vidora, inspirisane bendom EKV i manje replike, već prepoznatljive statue Dejvida Bouvija /David Bowie/ iz Kinoteke, autora Milorada Stajčića. 

 

Kao i u registrovane RSD radnje širom sveta, i u Mascom Store će povodom ovog internacionalnog praznika, koji ove godine obeležava 10. rođendan, u subotu stići specijalna izdanja vinila, među  kojima su i: David Bowie, The Smiths, The Cure, Vangelis, Lou Reed, Madonna, The Ramones…

 

Svi programi u okviru Record Store Day-a u Čumiću su besplatni, kao i učešće na otvorenoj berzi ploča.

 

 

Omiljene gramofonske ploče u Čumiću!

Omiljene gramofonske ploče u Čumiću!

 

 

Manifestaciju zajednički organizuju Mascom Store i Paralel – Beogradski Festival Subkulture, a uz podršku komšijskih kreativnih industrija Spice Up Shop, Moto platz, Wurst bar platz, Nešovic Fine Arts i Belgrade Design District, koje će zajedno učiniti da Čumić u subotu bude otvoreni alternativni bazar posvećen muzici i umetnosti.

Više informacija o događaju:
www.facebook.com/events/1674299096207785