Home

VESTI

Održan treći Književni festival “Pisci u fokusu”

No Comments Kultura

Održan treći Književni festival “Pisci u fokusu”Održan je treći Književni festival “Pisci u fokusu” koji je trajao od 29. do 31. marta u Amfiteatru Otvorenog univerziteta u Subotici.

Gosti Festivala bili su eminentna imena iz sveta književnosti iz zemlje i inostranstva: Radoslav Petković, Dragan Velikić, Vladimir Kecmanović, Ljupko Dereš, Ivana Šojat-Kuči, Goce Smilevski, Vladimir Arsenijević, Noemi Seči i Janoš Terei.

Na lepo posećenom Festivalu, u razgovoru sa trenutno najaktivnijim domaćim i regionalnim književnicima pokrenute su teme pozicije književnika u aktuelnom  društvu, a posetioci su imali priliku da razmene mišljenja i ideje u interesantnim razgovorima sa književnicima.

 

Pored razgovora, tokom Festivala je otvorena izložba Tijane Luković u Galeriji Otvorenog univerziteta, i održana je promocija časopisa “Symposion”.

 

 

Posetioci su imali priliku da razmenjuju mišljenja sa književnicima

Posetioci su imali priliku da razmenjuju mišljenja sa književnicima

 

Poslednje večeri Festivala nastupio je sastav Grufti Groove.
I ove godine uspešno je ostvarena misija Književnog festivala „Pisci u fokusu“ – regionalno povezivanje na polju književnosti, sa programskim zadatkom afirmacije pisane reči, koja je u doba potrošačkog društva od svih vrsta umetnosti ostala možda najviše zapostavljena.

Organizator Književnog festivala „Pisci u fokusu“ je Fokus fondacija (www.fokus-su.rs ).

Festival su pomogli Pokrajinski sekretarijat za kulturu i Ministarstvo kulture Republike Srbije.